V Sij Metalu Ravne zagnali novo 5,8 milijona evrov vredno linijo

V družbi Sij Metal Ravne, drugi največji družbi skupine Slovenska industrija jekla (Sij), so zagnali novo 5,8 milijona evrov vredno linijo za toplotno obdelavo v kovačnici. Z naložbo v družbi sledijo razvojni strategiji, v okviru katere krepijo program za kupce najzahtevnejših industrij, kot so energetika, letalska, naftna in plinska industrija.

“Linija za toplotno obdelavo je poleg nove naprave za elektropretaljevanje pod žlindro EPŽ4 ter posodobitve in avtomatizacije srednje proge v valjarni ena izmed tistih naložb, s katerimi v Sij Metalu Ravne zaključujemo naslednjo v nizu naložb, ki podpirajo naša prizadevanja za krepitev položaja na najzahtevnejših trgih in za najzahtevnejše kupce,” je ob tem, ko so sporočili iz Sija, dejal glavni direktor Sij Metala Ravne Borut Urnaut.

FOTO: Grega Ravnjak

Nova linija obsega dve dvokomorni peči. Vsaka izmed njiju ima visokotemperaturno in nizkotemperaturno peč, šaržirni manipulator, bazene za poboljšanje in sistem avtomatizacije, kar zagotavlja višjo produktivnost, omogoča boljšo sledljivost in večjo natančnost izvedbe toplotnih obdelav.

Da je kalilna linija velika pridobitev kovaškega programa družbe Sij Metal Ravne, je poudaril tudi vodja oddelka toplotne obdelave v kovaškem programu družbe Domen Kosi. Linija je po njegovih besedah zasnovana za najzahtevnejše toplotne obdelave jekel in zlitin, ki omogočajo izboljšane mehanske lastnosti jekel.

Skupina Sij je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina, sodi med deset največjih poslovnih skupin v Sloveniji, med pet največjih slovenskih izvoznikov in med najpomembnejše zaposlovalce v Sloveniji, med drugim navajajo v Siju.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
KRISTI
KRISTI
2 let nazaj

HM SE HVALIJO KOLK SO KJE INVESTIRALI V RAZVOJ IN BOLJŠE POGOJE DELA A ZA HALO SIJ METAL RAVNE SPEDICIJA LESNO SKLADIŠČE PA DELOVNI POGOJI KATASTROFA IN TU OČITNO NEKOMU TEŽKO TISTEGA DENARJA ZA TO HALO KJER MORAMO DELATI ZIOPOVI DELAVCI NA IZPOSOJO EN CELOL INVALID 3 KATEGORIJE!!!!!?????