V sedmem protikoronskem zakonu tudi pomoč upokojencem

Vlada namerava v sedmi protikoronski zakon po besedah premierja Janeza Janše vključiti tudi pomoč upokojencem. Namenjena naj bi bila predvsem tistim z nizkimi pokojninami, ki morda še bolj kot spomladi čutijo draginjske pritiske, je Janša dejal danes v DZ.
old-people-616718_960_720

Premier je danes v DZ predstavil predlog proračunov za prihodnji dve leti, ob tem pa povedal, da namerava vlada predlog sedmega protikoronskega zakona pripraviti do konca decembra. Pri tem išče dodatna sredstva, s katerimi bi vsaj najbolj prizadetim skupinam prebivalstva olajšali socialne posledice epidemije.

“Iščemo rezerve za to, da tudi v času drugega vala pomagamo nekaterim, ki so najbolj prizadeti, še posebej stotisočim upokojencem z nizkimi pokojninami, ki dodatno v teh časih mogoče še bolj kot spomladi čutijo draginjske pritiske in nasploh situacijo, ki jo imamo glede vseh omejitev zaradi korone,” je dejal Janša.

Finančni minister Andrej Šircelj je spomnil, da si vlada že od začetka koronske krize prizadeva za pomoč podjetjem in najbolj ranljivim skupinam prebivalstva. “In tako bo tudi v prihodnje,” je zagotovil.

Vlada je doslej pripravila šest protikoronskih paketov pomoči, zadnji je še v obravnavi v DZ. Upokojencem je med drugim pomagala že s prvim, sprejetim aprila, ko so vsi s pokojnino do 700 evrov prejeli enkratni solidarnostni dodatek v višini do 300 evrov.

Preberi še:  Možen ukrep za zaščito pred okužbami v vrtcih in šolah tudi čistilec zraka

prijavi se

prijavi se v svoj račun