V SB Slovenj Gradec zdravijo 45 covidnih bolnikov, med katerimi je tudi več otrok in mlajše odrasle osebe

V SB Slovenj Gradec so včeraj med 36 opravljenimi PCR testi na prisotnost SARS-CoV-2 potrdili 13 pozitivnih primerov. Iz bolnice tudi sporočajo, da je množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi na razpolago tudi Korošcem. Najbližja lokacija je Velenje, od sobote naprej pa bo testiranje potekalo tudi v Slovenj Gradcu.
Slovenj Gradec bolnica reševalno vozilo

Na današnji predbožični dan na različnih oddelkih zdravimo 45 covidnih bolnikov, med katerimi je tudi več otrok in mlajše odrasle osebe. Zdravljenje v intenzivni enoti potrebuje 5 bolnikov. Iz covidnih enot smo včeraj odpustili ali premestili 10 oseb, umrl ni nihče,” so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi danes poteka v več kot 20 krajih po Sloveniji. V večini so s tem začeli v sredo, ponekod pa bodo nadaljevali tudi med ali po praznikih, je razvidno iz seznama ministrstva za zdravje.

“Tudi prebivalci naše regije imate možnost udeležbe na množičnih testiranjih s hitrimi antigenskimi testi, ki jih organizira ministrstvo za zdravje – najbližje v Slovenj Gradcu in Velenju. Termini in natančne lokacije testiranja so zbrane v tabeli. Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil. Pri čakanju na odvzem brisa ves čas vzdržujte medosebno razdaljo vsaj 2 metra in nosite masko,” še sporočajo iz regijske bolnišnice.

Slovenj Gradec – v športni dvorani 26. decembra od 9. do 17. ure. Velenje – na Titovem trgu danes od 9. do 15. ure.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.