V SB Slovenj Gradec zdravijo 18 covidnih bolnikov, v Dravogradu okužbe razpršene po celotni občini

V ponedeljek so v Sloveniji potrdili 1619 novih okužb, na Koroškem so jih zabeležili 65. V Splošni bolnišnici pa dve. Število okužb je ponovno naraslo v Dravogradu, kjer so jih v zadnjem dnevu potrdili 11, po besedah podžupana Antona Preksavca, pa so le te razpršene po celotni občini.
bolnica SG 4

Včeraj so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec med 150 testiranimi (PCR in hitri antigenski testi) potrdili 2 primera okužbe z novim koronavirusom. V bolnišnici trenutno zdravijo 18 covidnih bolnikov, trije med njimi potrebujejo intenzivno nego, so sporočili iz regijske bolnišnice.

Dan pred tem so v koroški bolnišnici zdravili 23 covidnih bolnikov, med njimi so trije 3 potrebovali intenzivno nego.

Kot smo že poročali, so včeraj nove okužbe potrdili v enajstih koroških občinah. Skupno so jih zabeležili 65, od tega so jih med prebivalci Dravograda potrdili 11.

“Kakor smo v teden vstopili z dobrimi novicami in ugodno epidemiološko sliko, smo danes žal presenečeni in razočarani saj smo po podatkih NIJZ zabeležili 11 novih okužb s SARS-CoV-2 v naši občini,” je preko Facebooka sporočil podžupan Anton Prekasavec.

“Po pojasnilih, ki smo jih dobili od NIJZ, gre za razpršene okužbe po celotni občini. Posebnega žarišča ni. Naš Zdravstveni dom Dravograd je odkril 3 okužbe, ostalih 8 so odkrili izven našega ZD. Treba je namreč vedeti, da imajo nekateri naši občani osebnega zdravnika izven naše občine in se testirajo v ZD kjer imajo svojega zdravnika,” je pojasnil podžupan.

“Tudi Koroška kot regija je žal iz oranžne prešla v rdečo cono. Nič. Obupali ne bomo. Smo bili še na hujših preizkušnjah pa smo jih premagali. Tudi to bomo. Naredimo vse, da obvarujemo sebe in svoje bližnje, še posebej pa naredimo vse, da zaustavimo rast okužb, da naši otroci ostanejo v vrtcih in šolah ter da se jim tam kmalu pridružijo tudi ostali. Ostanite zdravi,” je zapis sklenil Preksavec.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.