Search
Close this search box.

V SB Slovenj Gradec uspešno podaljšali veljavnost polnega certifikata Družini prijazno podjetje

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so uspešno podaljšali veljavnost polnega certifikata Družini prijazno podjetje.

Zaključeno je bilo triletno obdobje, v katerem je Tim DPO uspešno implementiral in izvajal v okviru polnega certifikata »Družini prijazno podjetje« sprejete ukrepe, so sporočili iz SB Slovenj Gradec.

S ponosom smo poprijeli za prejeto plaketo, ki potrjuje, da smo na dobri poti, hkrati pa nam nalaga obveznost biti dobri in še boljši. Za sodelovanje in delo se ponovno zahvaljujemo vsem članom Tima DPO,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Pridobitev certifikata je svetovalno – revizijski postopek, ki ima funkcijo ocenjevanja ter svetovanja delodajalcem, katera orodja uporabljati za boljše upravljanje s človeškimi viri, s poudarkom na usklajevanju poklicnega in družinskega življenja zaposlenih. Z uvedbo ukrepov, ki jih zahteva certifikat, se izboljša delovno okolje in zadovoljstvo zaposlenih, kot tudi njihova informiranost in počutje. 

Zmanjšala naj bi se tudi odsotnost z delovnega mesta, k čemur naj bi prispevali tudi ukrepi, kot so izvajanje usposabljanj o ergonomiji na delovnem mestu, uvedba programa vadbe zaposlenih za spodbujanje telesne aktivnosti, uvedba intraneta za izboljšanje notranjega komuniciranja, uvedba ocenjevanja vodij s strani zaposlenih ter interna usposabljanja zaposlenih, ki so dlje časa odsotni.

Pridobitev certifikata »Družini prijazno podjetje« poteka v dveh korakih. Organizacija najprej pridobi osnovni certifikat, ki ga v drugi fazi nadgradi s polnim certifikatom. Slednjega prejme le, če je v treh letih od prejema osnovnega certifikata dosegla zastavljene cilje, ki jih je predvidela v svojem izvedbenem načrtu implementacijskih ukrepov. 

Vir: SB Slovenj Gradec, http://www.certifikatdpp.si/

Dogodki

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so uspešno podaljšali veljavnost polnega certifikata Družini prijazno podjetje.