V SB Slovenj Gradec so do zdaj zdravili 25 otrok s covidom-19, v večini primerov so imeli pridružene druge okužbe različnih povzročiteljev oz. druge diagnoze

V slovenjgraški bolnišnici so doslej zdravili tudi kar nekaj otrok. Trenutno je hospitaliziran en. Pri vodstvu bolnišnice smo preverili, koliko otrok s covidom-19 je bilo do zdaj hospitaliziranih, ali so imeli tudi pridružene bolezni in kakšne so imeli simptome. Preverili pa smo tudi, kakšno je zanimanje za cepljenje med zaposlenimi.
bolnica SG 4

Kot so odgovorili iz SB Slovenj Gradec so na oddelku za pediatrijo do zdaj zdravili 25 otrok s covidom-19. Prvega v mesecu septembru, največ v novembru in decembru, v letošnjem letu pa štiri.

“Trenutno je hospitaliziran en bolnik. Otroci so imeli v večini primerov pridružene druge okužbe različnih povzročiteljev oz. druge diagnoze. Klinične težave ob akutni covid okužbi so zelo raznolike, običajno vročina, znaki okužbe dihal, bolečine v trebuhu, prebavne težave, pri mlajših, zlasti dojenčkih so simptomi nespecifični, lahko tudi samo neješčnost in razdražljivost,” so še navedli v sporočilu, ki so ga nam na elektronski naslov posredovali danes.

Pri tem naj še omenimo, da je strokovna direktorica bolnišnice dr. Jana Makuc v javnosti že večkrat omenila, da primerjalni podatki z drugimi bolnišnicami kažejo, da je slovenjgraška bolnišnica takoj za Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana in murskosoboško bolnišnico po številu otrok, ki so jih zdravili na oddelku za bolnike s covidom-19.

Sicer pa, kot smo že poročali, danes v SB Slovenj Gradec zdravijo 44 covidnih pacientov, od teh jih 6 potrebuje intenzivno zdravljenje. Danes so v domačo oskrbo odpustili 5 bolnikov, umrl ni nihče.

Na vprašanje, kakšno je stanje glede cepljenja pri zaposlenih so odgovorili, da se je cepilo že 422 zaposlenih, vendar številka ni dokonča, saj se zaposleni še prijavljajo in tudi cepljenje se nadaljuje, so pojasnili.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.