V SB Slovenj Gradec potrdili sedem novih okužb. Paciente opozarjajo, da navedejo vse potrebne in resnične podatke glede zdravstvenega stanja

V SB Slovenj Gradec so včeraj opravili 110 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 7 testov. Hkrati pa iz SB Slovenj Gradec opozarjajo, da so jim pacienti v času epidemije Covid-19 zavezani dati vse potrebne in resnične podatke v zvezi s svojim zdravstvenim stanjem. Če kršitelj s svojim ravnanjem povzroči, da se nalezljiva bolezen razširi, ga namreč čaka denarna ali zaporna kazen.
129620578_3348433645267182_6280291840792687062_n
SB Slovenj Gradec se zahvaljuje Wellnes Centru Glazer iz Radelj, ki je zaposlenim na Covid oddelku podaril vodo in sladko-energijske priboljške

Na Covid oddelku je hospitaliziranih 50 bolnikov, 7 jih potrebuje intenzivno zdravljenje. V domačo oskrbo sta bila odpuščena 2 bolnika, 2 pa sta umrla.

Med včeraj sprejetimi je bilo 5 oseb, ki so bile k nam premeščene iz UKC Maribor in SB Ptuj. Še vedno je zaradi aktivnega COVID-19 odsotnih 59 naših sodelavcev, so še zapisali.

V času epidemije Covid-19 posebej opozarjamo, da so pacienti zavezani dati pristojnemu zdravniku in drugim pristojnim zdravstvenim delavcem oz. zdravstvenim sodelavcem vse potrebne in resnične podatke v zvezi s svojim zdravstvenim stanjem. 57. člen Zakona o nalezljivih bolezni za kršitev ukrepa osamitve ali ukrepa karantene določa globo v višini 400 do 4000 evrov, 177. člen Kazenskega zakonika v primeru kršitve predpisov ali odredb, s katerimi pristojni organ odredi pregled, razkuženje, izločitev bolnikov ali kakšne druge ukrepe za zatiranje ali preprečevanje nalezljivih bolezni pri ljudeh, določa denarno ali zaporno kazen, če kršitelj s svojim ravnanjem povzroči, da se nalezljiva bolezen razširi,” opozarjajo v SB Slovenj Gradec.

V SB Slovenj Gradec pa se zahvaljuje Wellnes Centru Glazer iz Radelj, ki je zaposlenim na Covid oddelku podaril vodo in sladko-energijske priboljške.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.