Search
Close this search box.

V SB SG spremenjen režim za nosečnice in ginekološke pacientke

Zaradi širjenja epidemije novega koronavirusa so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec sprejeli določene ukrepe na področju ginekološko – porodniške službe.

Od 1.4.2020 dalje do preklica bo režim delovanja ginekološko-porodniške službe, ki poteka v okviru Dispanzerjev za ženske, naslednji:

Vse zdrave nosečnice  (brez znakov, ki bi kazali na okužbo) bodo imele opravljen pregled na eni od dveh lokacij in sicer:

  • V Zdravstvenem domu Velenje: 1 ambulanta, ki deluje vsak dan 12 ur (7.00-19.00), v njej delajo zdravniki specialisti ginekologije in porodništva po poslanem razporedu (razpored bo poslan v naslednjih dveh dneh). V to ambulanto gravitirajo nosečnice, opredeljene v Medicinskem centru Fabjan in nosečnice, opredeljene v Zdravstvenem domu Velenje. Naročanje pacientk je na tel. številkah 03 899 54 65 in 03 899 54 63, v času delovanja ambulante. Nosečnice bodo obveščene o pregledu s strani medicinske sestre.
  • V Zdravstvenem domu Slovenj Gradec: 1 ambulanta, ki deluje vsak dan 12 ur (7.00-19.00), v njej delajo zdravniki specialisti ginekologije in porodništva po poslanem razporedu (razpored bo poslan v naslednjih dveh dneh). V to ambulanto gravitirajo nosečnice, opredeljene v ZD Ravne na Koroškem, ZD Dravograd, ZD Radlje, Mediarh, ZD Slovenj Gradec, SB Slovenj Gradec.  Naročanje pacientk je na tel. številki 02 885 79 69. Nosečnice bodo obveščene o pregledu s strani medicinske sestre.

E-recepte za kontracepcijo in hormonsko nadomestno zdravljenje bodo izdajali na obeh lokacijah na osnovi telefonskega pogovora s pacientko.

Vse nosečnice in ginekološke pacientke z znaki, kateri kažejo na sum okužbe s koronavirusom, bodo pregledane v COVID ginekološki ambulanti na urgenci SB Slovenj Gradec. Tam bodo med 7.00-19.00 preglede in triažo izvajali zdravniki specialisti ginekologije in porodništva po razporedu, od 19.00 do 7.00 naslednjega dne pa dežurni zdravnik Oddelka za ginekologijo in porodništvo.

Vse ginekološke pacientke in nosečnice do 22. tedna nosečnosti s težavami in brez znakov okužbe se bo po telefonskem posvetu preusmerilo v specialistično ambulanto SB Slovenj Gradec. Vse bodo pregledane še isti dan, za uro pregleda naj pokličejo na 02 88 23 624.

Vse nosečnice od 23. tedna nosečnosti s težavami in brez znakov okužb bodo pregledane v Dnevnem perinatalnem centru še isti dan. Za uro pregleda naj pokličejo na 02 88 23 400 int. 856.

Na spletni strani Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so pod Oddelkom za ginekologijo in porodništvo navedene tudi vse pomembne informacije za nosečnice in ženske z ginekološkimi težavami v času epidemije. Tam so tudi odgovori na najpogosteje zastavljena vprašanja.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so vzpostavili tudi nujno telefonsko številko za svetovanje nosečnicam in ženskam z ginekološkimi težavami. Telefonska številka je 02 88 23 400 interna 821 in je dosegljiva 24 ur na dan. Svoje vprašanje lahko zastavite tudi preko elektronske pošte na gin-covid@sb-sg.si. Preko telefona ali elektronske pošte vam bo svetoval zdravnik, specialist ginekologije in porodništva.

VIR: SB SG

Dogodki