Search
Close this search box.

V razstavnih prostorih Infopisarne v Dravograd so na ogled postavljene čudovite čipke

V ponedeljek, 4. decembra 2023, je v razstavnih prostorih Infopisarne Dravograd potekalo odprtje razstave klekljanih čipk, ki so jo pripravile članice Društva klekljaric Koroške, sekcije Sotočje.

To je že njihova 14. samostojna razstava. 14 članic pridno ustvarja skupaj vsak ponedeljek popoldne v Dvorcu Bukovje, seveda pa veliko ur klekljanja opravijo doma. Tokratna razstava je zopet nekaj posebnega, saj se klekljarice ves čas trudijo, da bi pokazale kaj novega in zanimivega.

Tako je je v prvem prostoru na ogled zanimive klekljane balerine, ki so jih naredile tudi s pomočjo Petre in Ine Šoštar ter Sonje Lah. Drugi prostor pa je v celoti namenjen trem članicam, Milki Stergar, Majdi Kalič in Heleni Masten.

Gre za klekljarice, ki so dopolnile dobo najmanj 15 let klekljanja in so zato na odprtju razstave prejele tudi priznanja in zlate značke javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Priznanja in značke jim je podelil vodja Območne izpostave JSKD Dravograd, Robert Preglau. Slovesnost ob odprtju razstave sta z odlično glasbo popestrili Ela Čeh in Laura Petrovič, ki se igranja na kitaro učita v Glasbeni šoli ravne na Koroškem, oddelku Dravograd pri prof. Poloni Blaznik.

Razstava bo odprta v delovnem času Infopisarne do 22. decembra.

Vir: JSKD OI Dravograd

Dogodki