Search
Close this search box.

V Ravnah so se zbrale članice Društva kmetic Mežiške doline (FOTO)

Preko 100 članic Društva kmetic Mežiške doline se je zbralo v Gostilni Brančurnik na letnem občnem zboru.

V petek, 1. marca 2024, se je v gostilni Brančurnik zbralo preko 100 članic Društva kmetic Mežiške doline (DKMD) na vsakoletnem srečanju oziroma občnem zboru.

Uradni del srečanja je potekal v prijetnem vzdušju, kjer so bile predstavljene različne dejavnosti društva kmetic. Prisotni so prisluhnili poročilom in predstavitvam, ki so odražale prizadevanja članic v tekočem letu. Gostiteljice so nato predale besedo županom Mežiške doline: dr. Matiču Tasiču iz občine Prevalje, dr. Tomažu Roženu iz občine Ravne na Koroškem in Marku Mazeju iz Mežice. Prav tako so se predstavili Stanko Jamnik, direktor kmetijsko gozdarskega zavoda Celje, Zdenka Gostenčnik, vodja področne enote Prevalje kmetijsko gozdarske zadruge Koroške, ter predsednice sosednjih društev: Mislinjske doline Jožici Jeromelj, ki je tudi predstavnica zveze kmetic Slovenije, društva Dravograd Tajani Žganec in Dravske doline Jolandi Praznik.

Počaščene so bile, da so se njihovemu povabilu odzvali številni gostje, kar je dodatno okrepilo povezanost in sodelovanje v lokalni skupnosti.

Glede na pomembnost srečanja so članice društva razdelile tudi 26. glasilo društva, kjer so zapisane zanimive zgodbe o delovanju društva ter dogodkih v tekočem letu. S takšnimi srečanji članice izkoriščajo priložnost, da opozorijo nase ter predstavijo svoje dosežke in dejavnosti.

Srečanje je zaključila Tamara Ramšak, ki je izrazila zadovoljstvo ob druženju ter se zahvalila vsem, ki so prispevali k uspešni izvedbi dogodka. Posebno prijetno je bilo občutiti toplino in povezanost med udeleženci ter obeti sodelovanja v prihodnosti.

Vir: Anita Štrikar

Fotogalerija

Dogodki

Preko 100 članic Društva kmetic Mežiške doline se je zbralo v Gostilni Brančurnik na letnem občnem zboru.