V ravenskem vrtcu napletli in nakvačkali rokavčke pomagavčke za Dom starejših Na Fari

"Človek je socialno bitje. Njegov obstoj je odvisen od medsebojne pomoči, sodelovanja in skrbi za druge. Stopimo drug drugemu na proti in prižgimo iskrice v očeh in pričarajmo na licih nasmeh," v teh dneh sporočajo iz Vrtca Ravne na Koroškem, kjer so se pridružili vseslovenski akciji »ROKAVČEK – POMAGAVČEK za pomoč osebam z demenco«.

“Čas epidemije je spremenil življenja tudi v vrtcu Ravne na Koroškem. Okrnjeno delovanje vrtca in delavci, ki si želimo na svoja delovna mesta, so trenutna realnost. Želja po tem, da pomagamo po svojih najboljših močeh, je bila zadosten razlog, da smo se priključili vseslovenski akciji »ROKAVČEK – POMAGAVČEK za pomoč osebam z demenco«, ki jo je sprožila ga. Maja Štefančič Hribar na spletni strani HUDA VOLNA v sodelovanju z organizacijo SPOMINČICA, katera skrbi za bolnike z Alzheimerjevo boleznijo,” so danes sporočili iz ravenskega vrtca.

Tako delavke vrtca Ravne že ves november in december kvačkajo in/ali pletejo rokavčke različnih barv in vzorcev, ki bodo bolnike z Alzheimerjevo boleznijo in demenco v prvi vrsti greli v roke in jih s svojo mehkobo pomirjali, ter hkrati s svojo barvitostjo in raznolikostjo spodbujali njihove miselne procese.

Prvi paket rokavčkov – pomagavčkov so že poslali v dom starostnikov na Prevalje in jim tako pogreli in popestrili dni veselega decembra. “Da v teh prazničnih dneh razveselimo še več ljudi, nadaljujemo z delom in pripravljamo že drugi paket,” so še sporočili iz ravenskega vrtca.

Dogodki