V Radljah testirajo sredstvo za zmanjšanje neprijetnih vonjav gnojevke (FOTO)

Občina Radlje ob Dravi v sodelovanju z izbranim ponudnikom izvaja projekt "Čistejši zrak", ki predvideva testiranje sredstva za razgrajevanje gnojevke z namenom zmanjšanja neprijetnih vonjav pri njenem razvozu po kmetijskih površinah v neposredni bližini naselja Radelj.
Projekt "Čistejši zrak"

Občina Radlje ob Dravi svoje občane in občanke obvešča, da se bo razvoz gnojevke, ki ji je bilo v skladu z navodili ponudnika dozirano sredstvo za njeno razgradnjo, na izbrano testno površino Kmetije Ižek, parcela št. 753/4, k. o. Radlje ob Dravi (glej spodnjo fotografijo), izvedel med 13. in 14. novembrom.

Izbrano testno zemljišče na površini Kmetije Ižek, parcela št. 753/4, k. o. Radlje ob Dravi

Pred pričetkom doziranja testirnega sredstva sta bila odvzeta vzorec obstoječe gnojevke in vzorec zemlje s testne površine, pri čemer bodo spremljali spremembe ter obseg neprijetnih vonjav in primerjale analize oddanih vzorcev.

Iz Občine Radlje ob Dravi so še sporočili, da bodo v primeru pozitivnih rezultatov analize testiranega sredstva v prihodnjem letu izvedli javni razpis za sofinanciranje sredstva kmetom, ki imajo kmetijsko obdelovalne površine v okolici naselja Radelj. “Zavedamo se, da neprijetnih vonjav ob razvozu gnojevke ne moremo povsem preprečiti, cilj pa je, da jih poskušamo čim bolj omejiti,” so zaključili.

Vir: mojaobcina.si

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije