Search
Close this search box.

V Radljah začasen asfalt namesto večmesečne popolne zapore ceste

V Radljah ob Dravi poteka sanacija vodovoda. Dela neizbežno potekajo na cesti skozi kraj, kar nekoliko ovira promet, nekatere krajane pa tudi moti slabša kvaliteta začasnega asfalta.

Že pred začetkom del so občane pozvali k potrpežljivosti. Potrebno je namreč zamenjati še vse salonitne cevi na Maistrovi, poleg izgradnje vodovodov v centru Radelj pa morajo poskrbeti še za navezovanje individualnih priključkov. Da so se izognili zaprtju ceste v celoti za nekaj mesecev, so se odločili, da bodo del potekala po 100-metrskih odsekih in vsakih 100 metrov sproti prevezujejo. Če tega ne bi storili, bi morali Mariborsko v celoti zapreti. Asfalti, ki so položeni na Mariborski in v centru, so začasni, dokler ne bo končan celoten odsek od Koroške do Mariborske do odcepa proti Surovini.

Kot je pojasnil župan Alan Bukovnik, bo odsek med Pekarno in Glasbeno šolo ostal začasno asfaltiran do prihodnjega leta, ko ga bodo v okviru Projekta Ureditev mestnega jedra spremenili v skupen prometni prostor ali “shared space” po vzoru iz Ljubljane, kjer je Dunajska cesta v samem centru tlakovana in namenjena souporabi peščev in avtomobilov, le da bo v Radljah ob Dravi, za razliko od Ljubljane, dovoljen promet tudi z motornimi vozili ob enakem številu parkirnih mest, vendar bodo imeli pešči prednost pred vozili. Zato bodo z dokončno ureditvijo cestišča v centru počakali do projekta ureditev mestnega jedra.

Župan ob tem ponovno poziva vse, ki bi želeli urediti svoje priključke, naj to uredijo zdaj. Ko bo enkrat asfalt končan prekopi ceste ne bodo dovoljeni, ampak bo možno cesto prečkati samo s podbojem.

 

Dogodki