V Radljah ob Dravi kmalu na voljo 21 najemnih stanovanj za starejše

Nadzorni svet Nepremičninskega sklada je na lani oktobra na seji potrdil investicijo za pridobitev 21 najemnih stanovanj za starejše s parkirnimi prostori in pripadajočim zemljiščem v Radljah ob Dravi. Kot so pojasnili gre za mirno lokacijo ob ulici Prisoja v Radljah ob Dravi. V objektu bo poleg stanovanj opremljen skupni prostor za druženje stanovalcev, kolesarnica in pralnica, na voljo pa bodo tudi parkirna mesta.

Oskrbovana stanovanja bodo namenjena osebam, starejšim od 65 let, namenska stanovanja pa bodo namenjena upokojencem in drugim starejšim od 65 let, ki jim zdravstveno stanje omogoča samostojno bivanje, je zapisano na spletni strani Nepremičnskega sklada.

Stanovanja bodo na mirni lokacijo ob ulici Prisoja v Radljah ob Dravi, v bližini je mestno jedro in trgovina, lekarna, pošta, banka, zdravstvene storitve … Objekt s stanovanji za starejše bo obsegal klet, pritličje in štiri nadstropja. Nepremičninski sklad bo lastnik 21 stanovanj v 2. 3. in 4. etaži, od katerih bo 13 oskrbovanih in 8 namenskih najemnih stanovanj velikosti od 41 do 76 m2, ki bodo primerna za bivanje ene ali dveh oseb. V objektu bo opremljen skupni prostor za druženje stanovalcev, kolesarnica in pralnica.

FOTO: Nepremičninski sklad

V pritličju bo 13 parkirnih mest in pred objektom 8 parkirnih mest z nadstrešnico. Dostopi, objekt in stanovanja bodo zgrajeni tako, da bodo omogočali bivanje tudi gibalno oviranim osebam (dvigalo, držala, širši prehodi, prilagojena oprema, osvetlitev …). Vsa stanovanja bodo imela kopalnico, ložo in shrambo.

Stanovanja bodo imela opremljeno kuhinjo in kopalnico, ostale prostore v stanovanju si bodo najemniki uredili po svoje. V vsakem stanovanju bo predpriprava za klimatsko napravo.

Najemna pogodba se bo sklenila za nedoločen čas, stanovanja bodo vseljiva predvidoma poleti 2021 in se bodo oddajala z razpisom, ki bo objavljen predvidoma 4 mesece pred zaključkom del. Do razpisa se prijave za najem ne sprejemajo, na spletni strani sklada pa se lahko prijavite na obveščanje o informacijah o razpisu za oskrbovana in namenska stanovanja Radlje ob Dravi. Povezava tukaj.

Vir: Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o.