Search
Close this search box.

V Radljah ob Dravi bo potekala otvoritev projekta Izposoja stvari

Projekt Izposoja stvari stremi k podaljševanju življenjske dobe izdelkov in zmanjševanju količine odpadkov. Njihova aktivnost ustvarja dodano vrednost s področja trajnostnih virov energije.

V Radljah ob Dravi se bo v petek, 27. oktobra 2023, ob 13. uri, na sedežu podjetja EUDOM, d.o.o., so.p.,
na naslovu Koroška cesta 61A, 2360 Radlje ob Dravi,
izvedla otvoritev projekta Izposoja stvari. Podjetje EUDOM, d.o.o., so.p. skupaj s partnerjem podjetjem ZEOS, d.o.o. in njihovim projektom Life Spodbujamo e-krožno želi z Izposojo stvari podpreti ponovno uporabo in izposojo obstoječih materialov in izdelkov.

V sklopu Izposoje stvari si lahko izposodite izdelke, ki jih ne potrebujete vsak dan, za priložnostna opravila, kot tudi za vsakdanjo uporabo. Na voljo so izdelki, kot so vibro plošča, razvlažilec zraka, baterijska brusilka, baterijski vrtalnik, baterijska žaga … TUKAJ opravite registracijo, rezervirate izdelek in si ga za majhen prispevek izposodite za določeno obdobje.

Številni, a redko uporabljeni izdelki, se kopičijo po naših domovih. Vprašajmo se, koliko stvari nam pravzaprav leži neuporabljenih po predalih, shrambah in kleteh? Preglejmo stanje in povejmo po pravici, kolikokrat na leto jih dejansko uporabimo, če sploh kdaj. Izdelke pogosto kupimo v trenutnem navdihu, brez razmisleka ali jih bomo zagotovo potrebovali.

Njihova prizadevanja so naravnana k delitvi, ponovni uporabi, popravilu, prenovi in recikliranju obstoječih materialov in izdelkov, kakor dolgo je to mogoče. Podaljšujejo življenjsko dobo izdelkov in zmanjšujejo količino odpadkov. Projekt vsebuje aktivnosti s področja trajnostnih virov energije, kar ustvarja dodano vrednost.

Z uveljavitvijo novega poslovnega modela ter s pomočjo naprednih informacijsko-komunikacijskih tehnologij sledijo temeljnim namenom projekta:

  • nadgraditi ponovno rabo (izposojo in nakup) reči, kot gospodinjski pripomočki, igre, IT
    oprema, otroški izdelki in izdelki za prosti čas,
  • nadgraditi izposojo in menjavo dobrin, ki se uporabljajo priložnostno, kot so orodja za
    gradbena in hišna dela ter vrt.
    Ciljna skupina za izposojo izdelkov je zgornje Dravska dolina. Razširjena bo na preostalo
    Koroško in Savinjsko regijo, ki jo njihovi zaposleni obvladujejo z dnevnimi migracijami in jo lahko
    uporabijo za logistiko prenosa med prevzemnimi lokacijami.

Na dogodku bo predstavljen projekt in njegov namen, razstavljeni bodo nekateri izdelki, ki si jih je že mogoče izposoditi, prikazana pa bo tudi nova spletna stran in način izposoje izdelkov. Zaradi lažje organizacije dogodka vas vljudno prosijo, da svojo udeležbo sporočite najkasneje do četrtka, 26. 10. 2023, na maja.ozvatic@eutrip.si.

Več o projektu Izposoja stvari najdete TUKAJ. Lepo vabljeni!

Dogodki

Projekt Izposoja stvari stremi k podaljševanju življenjske dobe izdelkov in zmanjševanju količine odpadkov. Njihova aktivnost ustvarja dodano vrednost s področja trajnostnih virov energije.