V Radljah in na Muti zalivalo kleti in stanovanja, v Breznu zagorelo zaradi udara strele

V delu severovzhodne Slovenije še naprej dežuje. Lokalno je ob nevihtah ponekod danes že padlo od 50 do 100 mm dežja, večina v zelo kratkem času, ob nevihtah. Ponekod v Prekmurju in Prlekiji so močno narasli hudourniški vodotoki, ki ponekod poplavljajo kleti, ceste in ostale izpostavljene objekte. Kar nekaj nevšečnosti in težav pa je močno deževje povzročilo tudi na Koroškem.

Močno neurje je danes popoldne in zvečer zajelo predvsem vzhodni del države. V številnih občinah so morali posredovati gasilci, saj so meteorne vode poplavile cestišča, zamašile obcestne jaške in poplavile stanovanjske objekte. Med drugim so gasilci vodo črpali iz zdravstvenih domov v Križevcih pri Ljutomeru in v Slovenski Bistrici. Od 17.00 ure dalje so gasilci posredovali zaradi močnega naliva na več lokacijah v Radljah in na Muti, kjer je meteorna voda zalila več kleti stanovanjskih hiš in večstanovanjskih objektov.

Meteorne vode so poplavile cestišča in nekaj objektov v občini Cankova. Dež je zalil tudi vozišče regionalne ceste v naselju Dolnja Prekopa v občini Kostanjevica na Krki. Gasilci so morali tam očistiti odtočne jaške in vozišče. Gasilci so pri čiščenju cestišč posredovali še v Rogaševcih.

V Križevcih pri Ljutomeru in v Slovenski Bistrici so morali gasilci po neurju vodo črpati iz tamkajšnjih zdravstvenih domov. Iz stanovanjskih objektov pa so vodo črpali v Krškem, Radljah ob Dravi, Slovenski Bistrici, Šentjerneju, Polzeli, Ormožu in v občini Muta. Pri čiščenju kletnih prostorov, ulic in parkirišč so posredovali tudi v Novem mestu.

Zaradi neurja je meteorna voda v občini Radlje ob Dravi zalivala kletne oziroma pritlične prostore stanovanjskih in večstanovanjskih objektov na Pohorski cesti, Maistrovi ulici, Ulici pod gradom ter na Prisoji. Gasilci PGD Radlje ob Dravi in Vuhred so črpali vodo iz poplavljenih objektov.

Zaradi neurja, ki je zajelo občino Muta, je na Glavnem trgu meteorna ter fekalna voda, zalila kletne in stanovanjske prostore večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Muta so vodo prečrpali, prostore očistili ter očistili kanalizacijske jaške v okolici ter s tem preprečili, da ni prišlo do zalivanja še več objektov.

Zaradi udara stele je v Breznu v občini Podvleka v stanovanjskem objektu zagorela elektro omarica, podrto drevje pa so morali odstranjevali v Novem mestu in v naselju Brege v Krškem.

Zaradi udara strele v Breznu zagorela elektro omarica v stanovanjskem objektu. Požar, ki je v celoti uničil elektro omarico, so do prihoda gasilcev pogasili stanovalci sami. Gasilci PGD Brezno-Podvelka so s termovizijsko kamero pregledali prostor ter na kraju pustili elektro agregat. Dežurni delavci Elektra Celje so v stanovanju odklopili elektriko.

Zvečer se bodo še pojavljale krajevne nevihte, a bodo ponoči ponehale, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). V ponedeljek bo oblačno, občasno bo deževalo, več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj.

Na Arsu prav tako svarijo, da lahko ob krajevnih nalivih ponoči močno narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke, pri čemer lahko pride do razlivanj. Vodnatost se bo v prihodnjih dneh povečala po vsej državi. Za severovzhod države so za danes in ponedeljek razglasili nevarnost razlivanja rek, nevarnost poplav pa za Prekmurje.

V torek in sredo bo pretežno oblačno, občasno bodo manjše, krajevne padavine. V četrtek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte.

Vir: ARSO, STA, SPIN, Neurje.si

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila