V radeljskem domu starejših v zadnjih dneh potrjenih 31 okužb

Včeraj, 31. 10. 2020, je bilo v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec zaradi suma na okužbo z novim koronavirusom testiranih 38 ljudi, med njimi so bili 4 pozitivni. V zadnjih dneh pa je število okužb naraslo tudi v radeljskem domu starostnikov, kjer so jih do petka zabeležili kar 31. Vseh testov takrat še niso imeli, najnovejše podatke iz Doma Hmelina pa še čakamo.
phoca_thumb_l_dom hmelina02

Iz slovenjgraške bolnišnice so še sporočili, da na Covid oddelku zdravijo 45 bolnikov, 5 jih potrebuje intenzivno nego, 1 bolnik pa je umrl. V domačo oskrbo so bile odpuščene 4 osebe. “Prosimo vas, da upoštevate varnostne ukrepe, da zaščitite sebe in druge,” so še navedli v današnjem sporočilu za javnost.

Okužbe s koronavirusom pa beležijo tudi v Domu Hmelina v Radljah ob Dravi. Kjer so po navedbah direktorice Silve Duler do 30. oktobra potrdili 31 pozitivnih testov, 7 pri zaposlenih in 24 pri stanovalcih.

Glede na podatke, ki jih imajo objavljene na njihovi spletni strani, so o okužbah prvič poročali 28. oktobra, nakar so vsem stanovalcem in zaposlenim odvzeli brise. V petkovem sporočilu je še navedeno, da so štirje stanovalci hospitalizirani.

Za več informacij smo se obrnili tudi na vodstvo doma, od koder odgovora še nismo prejeli.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.