V prvem poskusu KGZS brez novega predsednika, v upravnem odboru tudi Korošec

Člani novoizvoljenega sveta Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) včeraj niso izvolili novega predsednika zbornice. Tako prvak SLS Marjan Podobnik kot njegov protikandidat, kmečki sindikalist in nekdanji poslanec SLS Roman Žveglič, sta namreč dobila enako število glasov. Volitve bodo ponovili danes, so pojasnili na zbornici.
krave - kmetija

Na ustanovni seji včeraj zbornica ni dobila novega predsednika, saj sta oba kandidata: Marjan Podobnik in Roman Žveglič dobila po 27 glasov. So pa na seji izvolili ostale organe zbornice. Podpredsednika KGZS sta postala Marjan Golavšek in Janez Šimenc.

V upravni odbor zbornice pa so bili izvoljeni Luka Leskovec, David Štok, Robert Golc, Albin Oven, Franc Prelesnik, Vincenc Otoničar, Martina Janžekovič Legan, Martin Mavsar, Rok Sedminek, Anton Medved, Erna Skok, Matej Skrivarnik (OE Slovenj Gradec), Boris Gumilar, Jože Simončič, Rok Roblek, Primož Pevec in Peter Vrisk, ki je bil prvi predsednik zbornice.

V nadzorni odbor so bili izvoljeni: Janez Beja, Andrej Horvat, Radovan Štor, Sonja Arlič, Franc Pogačnik. Častno razsodišče: Jožica Bolčič, Ivan Bučar, Tadej Linasi. Stalna arbitraža: Dean Kokot, Andrej Kastelic, France Mervar, Radovan Štor.

Najvišji organ zbornice je sicer svet KGZS, ki je sestavljen iz voljenih predstavnikov fizičnih in pravnih oseb. Vodijo ga predsednik in dva podpredsednika, dosedanji predsednik je Cvetko Zupančič, podpredsednika pa Marjan Golavšek in Branko Tomažič.

Na volitvah v svet KGZS, ki so potekale konec septembra oz. v začetku oktobra, je največ od skupno 41 mest v skupini fizičnih oseb prejelo Društvo SKZ – Slovenska kmečka zveza, in sicer 15. V skupini pravnih oseb je bil izvoljen tudi predsednik SLS Marjan Podobnik, ki je kandidat Slovenske kmečke zveze za predsednika zbornice. Vendar pa njegovemu imenovanju po poročanju Dnevnika nasprotuje skupina novoizvoljenih svetnikov, ki želi, da zbornico vodi kmet, in ne predsednik politične stranke, in je za predsednika predlagala Žvegliča.

Po poslovniku sveta KGZS se bo glasovanje za predsednika ponovilo danes. Seja se nadaljuje ob 12. uri.

Preberi še:  Včeraj potrjenih 718 okužb, Koroška z nižjo incidenco od državne

Vir: STA, KGZS

prijavi se

prijavi se v svoj račun