Search
Close this search box.

V prometni nesreči v Dobji vasi poškodovana ena oseba. Prepeljali so jo v SB Slovenj Gradec

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je v jutranjih urah prišlo do prometne nesreče na območju Raven na Koroškem.

Ob 8.54 sta v Dobji vasi trčili osebni vozili. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter odstranili poškodovani vozili s ceste.

Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so eno poškodovano osebo prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Pri tem naj še enkrat omenimo, da na agenciji za varnost prometa v teh dneh še posebej opominjajo, da je treba vozilo pred potjo dobro pripraviti, očistiti stekla in svetlobno opremo, obvezna je tudi zimska oprema. Vozniki morajo prilagoditi hitrost razmeram, še posebej v času megle, poledice, dežja, sneženja in zmanjšane vidljivosti. Alkohol in hitrost sta pogosto najbolj usodna kombinacija, so opozorili.

Vozite na ustrezni varnostni razdalji, tako bo ustreznejša tudi vaša zavorna pot. Poskrbite za pripenjanje z varnostnim pasom na vsaki, tudi najkrajši, poti in za vse potnike v vozilu. Ne uporabljajte mobilnega telefona med udeležbo v prometu. Varujte najbolj izpostavljene v prometu z zmerno in spoštljivo vožnjo,” so poudarili na agenciji.

Dogodki