Search
Close this search box.

V prihodnjih dneh se bodo temperature marsikje povzpele nad 20 stopinj Celzija. Obstaja velika nevarnost snežnih plazov

Danes bo sončno, več oblačnosti bo na zahodu. Pihal bo jugozahodnik. Jutri se bo povsod zjasnilo, čez dan bo še nekoliko topleje, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Nad naše kraje prihaja zelo topel zrak. V prihodnjih dneh se bodo temperature “nevarno” približale februarskim rekordom. Marsikje se bodo povzpele nad 20 °C. Na Goriškem se bodo lahko v sredo temperature približale celo 25 °C. Ves teden bo prevladovalo sončno, stabilno vreme, napovedujejo na Neurje.si.

Danes bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, ponekod na zahodu bo predvsem dopoldne lahko občasno rosilo. Popoldne se bo oblačnost trgala. Drugod bo precej jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na vzhodu do 18 °C, napovedujejo pri Agenciji RS za okolje.

Jutri bo večinoma jasno, zjutraj in dopoldne bo na Primorskem in v osrednji Sloveniji nekaj nizke oblačnosti, v Pomurju pa bo megla. Jutranje temperature bodo od -3 do 5, ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 14 do 21 °C. V sredo in četrtek bo jasno. Čez dan bo zelo toplo.

Danes in jutri bo zaradi izrazite otoplitve in sončnega vremena predvsem na prisojnih pobočjih sredi dneva in popoldne velika nevarnost snežnih plazov.

Vremenska slika

Nad delom osrednje in jugovzhodno Evropo ter osrednjim in vzhodnim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte se zadržujejo nad zahodno in severno Evropo. K nam od zahoda doteka še toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih zahodno od nas pretežno oblačno, na območju Gorskega Kotarja bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo precej jasno.

Jutri bo pretežno jasno. Ob severnem Jadranu in v sosednjih pokrajinah Madžarske bo lahko zjutraj in deloma dopoldne megla.

Vir: ARSO, Neurje.si

Dogodki

Danes bo sončno, več oblačnosti bo na zahodu. Pihal bo jugozahodnik. Jutri se bo povsod zjasnilo, čez dan bo še nekoliko topleje, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.