V prevaljskem domu zaradi okužb 63 stanovalcev v rdeči coni

Z nadaljnjim naraščanjem števila okuženih se spopadajo v Domu starejših Na Fari na Prevaljah, kjer imajo trenutno zaradi okužb 63 stanovalcev v rdeči coni, je včeraj za STA potrdila direktorica doma Stanka Vauh. Deset stanovalcev je rdečo cono že zapustilo in so zdravi. Zaradi okužb oz. karantene je skupno odsotnih šest zaposlenih.
dom starejših na fari prevalje

Direktorica Doma starejših Na Fari Stanka Vauh je v včerajšnjem sporočilu za javnost zapisala, da je bilo po navodilih NIJZ v domu odvzetih zopet večje število vzorcev za testiranje stanovalcev. Vodja zdravstveno negovalne službe je odvzela brise 24 stanovalcem, ki so nastanjeni v t.i. “sivi coni”.

“Veseli nas, da je deset stanovalcev že ozdravelo in uspešno premagalo virusno obolenje. V bolnišnici so na zdravljenju štirje stanovalci našega doma,” je še pojasnila ter dodala, da tudi zaposlenim virus ne prizanaša. “Nekateri so že ozdraveli, se vrnili na delo, doma je zaradi okužbe ostalo še pet naših zaposlenih, eden zaposleni je v karanteni. Vsi se počutijo dobro in komaj čakamo, da se vrnejo med nas,” je sporočila.

“V javnosti se navajajo dnevno razni podatki, številke, analize, napovedi, primerjave ipd., v našem domu pa se zavedamo, da je vsak od naših stanovalcev individum zase, vsak naš stanovalec je edinstvena oseba, mati, oče, dedek, babica, sorodnik, morda le prijatelj … draga in spoštovana oseba. ČLOVEK, ki nam vsem zaposlenim in vam, spoštovani svojci veliko pomeni. Spoštujemo jih, se borimo za njihovo zdravje, za njihovo dobro počutje kljub različnim boleznim, ki jih obdajajo. Ljudje nismo številke, ljudje smo bitja s srcem in dušo,” je še zapisala Vauh.

V sporočilo za javnost je dodala še besede njihovega starejšega stanovalca: “Veliko smo že pretrpeli, veliko smo že premagali in bomo tudi ta-le virus … verjemite …” Direktorica je dodala, da ko sliši takšne vzpodbudne besede stanovalca, ve, da bodo kmalu iz vrtinca okuženosti.
“In, ja, ravno ta stanovalec nam je danes dal še več moči in življenjskega elana. Naše delo in naš trud sta poplačana s toplo besedo stanovalca,” je zapisala.

Za konec je še dodala: “Želimo povedati tudi to, da domovi nismo “žarišča” okužb, nismo “jedro” epidemije, kakor smo te dni lahko slišala po medijih. Res je, spopadamo se z virusom, obvladujemo situacijo in učimo se živeti z virusom vse do odkritja učinkovitega zdravila ali cepiva.”

VIR: Dom starejših Na Fari, STA

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.