V prevaljskem domu vsi testi pri stanovalcih in zaposlenih negativni

V Domu starejših Na Fari so včeraj testirali 23 stanovalcev in štiri zaposlene. Danes pa so iz doma sporočili veselo novico, da so bili vsi odvzeti brisi negativni.
dom starejših na fari

Današnje jutro smo vsi v Domu starejših Na Fari težko in s strahom pričakovali. Ko smo v jutranjih urah s strani NIJZ le dobili rezultate vseh včerajšnjih testiranj stanovalcev, smo si oddahnili. Vseh triindvajset odvzetih brisov stanovalcem je pokazalo negativen rezultat. Vsi stanovalci bodo od danes dalje prejemali enkrat tedensko tudi vitamin D, kakor nam svetuje zdravstvena stroka,” je v sporočilu za javnost zapisala direktorica doma Stanka Vauh.

Kot je še sporočila Vauhova, so bili tudi testi vseh štirih zaposlenih, ki so bili odvzeti včeraj, negativni. Vsi omenjeni zaposleni so se oziroma se bodo sedaj lahko ponovno vključili v delovni proces.

Zakorakali smo v nov in sicer prvi novembrski teden v želji, da tudi tega »izpeljemo« z negativnimi rezultati testiranj in seveda, da ostanemo vsi zdravi – tako stanovalci kakor zaposleni in njihove družine doma,” je zapis sklenila direktorica Doma starejših Na Fari.

Preberite tudi: 29 okuženih stanovalcev radeljskega doma starostnikov prepeljali v Topolšico, štirje v bolnišnici

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.