V prevaljskem domu v sredo brez novih okužb, en rezultat še čakajo

Iz Doma starejših Na Fari spet prihajajo dobre novice. Vsi štirje testi zaposlenih, ki so bili testirani v sredo, so negativni. Rezultat včerajšnjega testa še čakajo.
dom starejših na fari prevalje

“Stanovalci v Domu starejših Na Fari se počutijo za razmere okrog nas dobro, prav tako vsi, ki so sedaj v » Sivi coni « zaradi izolacije. Vseh 22 stanovalcev bo opravilo po navodilih NIJZ v nedeljo tudi testiranje. Prava epidemiološka slika doma se bo pokazala v ponedeljek, ko bomo prejeli še njihove izvide,” je v četrtkovem sporočilu za javnost, ki je objavljeno na spletni strani Doma starejših Na Fari, zapisala direktorica doma Stanka Vauh.

“Štirje zaposleni, ki so bili prav tako v stiku z zaposleno osebo, katere je test pokazal pozitiven rezultat in so bili testirani v sredo, so v četrtek dobili negativen rezultat, vendar so iz preventivnih razlogov še doma,” je še pojasnila Vauhova in dodala, da se bo tudi njihova prava epidemiološka slika pokazala šele čez nekaj dni.

V četrtek do zaradi slabšega počutja napotili na odvzem brisa še enega zaposlenega, o rezultatu izvida bodo poročali danes.

“V Domu se zavedamo, da bomo morali živeti s korono še kar nekaj časa. Vsi pa si želimo in delamo na tem, da ohranimo neko stabilnost in da ne izzovemo v domu prevelikega izbruha okuženj. Vsi smo dovzetni za okužbo in prav zato moramo spoštovati in izvajati vse ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe,” je sklenila zapis direktorica doma.

Preberi še:  Celjski policisti zbirajo informacije v zvezi z jutranjo nevarno vožnjo voznika vozila BMW

prijavi se

prijavi se v svoj račun