Search
Close this search box.

V prevaljskem domu starejših v “rdeči coni” 66 stanovalcev, razveselili so se tudi donacij

Preko spletne strani se je z dnevnim poročilom tudi danes oglasila direktorica Doma starejših Na Fari Stanka Vauh, ki je povedala: “Sporočamo, da je stanje v domu podobno včerajšnjemu – nekaj stanovalcev ozdravi, nekaterim test pokaže pozitiven rezultat. V t.i. “rdeči coni” doma je trenutno 66 stanovalcev, v bolnišnici so štirje (4) stanovalci z okužbo SARS-Cov-2 in eden (+1) stanovalec brez okužbe.”

Dodala je še, da so včerajšnji odvzeti brisi desetih zaposlenih pokazali pet negativnih rezultatov, tri pozitivne, en rezultat še čakajo, en bris pa bodo morali zaradi mejne vrednosti ponoviti. Pred tem je bilo dan prej skupno v izolaciji sedem (7) zaposlenih, ena (1) zaposlena pa je v karanteni.

Vauhova še pove, da bodo v naslednjih dneh, takoj po izdaji priporočil pristojnih služb redno testirati vse zaposlene v Domu s t.i. »hitrimi testi«. Testiranje bo za Dom starejših Na Fari izvajalo zdravstveno osebje iz ZD Ravne na Koroškem. 

“Danes prilagamo tudi fotografijo naših »deklet« ki so del ekipe t.i. »rdeče cone«. Pravijo, da bodo zmogla in veselijo se trenutka, ko bodo lahko odložile plašče, kombinezone, očala, vezirje, naglavne kape, rokavice, maske FFP2 in podobno varovalno opremo. So polne energije in vas vse prav lepo pozdravljajo,” je še dodala direktorica.

Pri tem naj še omenimo, da so občine Mežiške doline (Občina Črna na Koroškem, Občina Mežica, Občina Prevalje, Občina Ravne na Koroškem) nabavile in donirale Domu starejših Na Fari vsaka po en prenosni koncentrator kisika za terapijo s kisikom na domu. “Sedaj imamo v domu poleg treh domskih, že predhodno nabavljenih s strani doma, še štiri nove, katere bomo potrebovali, če se zdravstveno stanje stanovalcev trenutno poslabša. V imenu stanovalcev in zaposlenih Hvala vsem županom in županji za hiter odziv in izkazano pomoč,” je v sporočilu ja javnost zapisala Stanka Vauh.

Podjetje Sensilab pa je doniralo za stanovalce in zaposlene doma večjo količino vitamina D3.Tudi njim se najlepše zahvaljujejo.

Dogodki