Search
Close this search box.

V prevaljskem domu starejših se virus še ne umirja

Danes smo na kratko že poročali, da so v Domu starejših Na Fari potrdili nove okužbe. Vladni govorec jelko Kacin je namreč na popoldanski novinarski konferenci predstavil tudi okužbe, ki so bile včeraj potrjene po posameznih domovih starejših. Navedel je, da so v prevaljskem domu starejših Na Fari včeraj potrdili 12 novih okužb, iz današnjega poročila direktorice doma pa je razbrati, da je bilo teh manj, in sicer 7 pri stanovalcih ter 2 pri zaposlenih.

“V populaciji in v naši okolici je vse preveč okuženih in dejstvo je, da se »vdora« okužbe v Dom starejših Na Fari ni dalo preprečiti in jo že popolnoma zatreti. Dejstvo je tudi, da je virus v domu prisoten in da bodo zaposleni naredili vse, da se okužba omeji in zatre, ter seveda tudi vse, da se preboli v čim milejši obliki,” je v današnjem sporočilu za javnost uvodoma zapisala direktorica doma Stanka Vauh.

“Od včeraj odvzetega večjega števila brisov smo prejeli danes 19 negativnih rezultatov testiranja stanovalcev in 7 pozitivnih rezultatov. Žal moramo sporočiti, da se je včeraj v bolnišnici poslovil tudi naš stanovalec doma. Pri zaposlenih smo ugotovili dva nova pozitivna primera in je tako sedaj odsotnih enajst enajst zaposlenih (vsi odsotni niso iz zdravstveno negovalne službe). Ozdravelo je osem osem zaposlenih delavcev doma in vsi so se že vrnili na svoja delovna mesta,” je pojasnila direktorica.

“Sporočamo tudi, da je bilo do sedaj vsem našim stanovalcem, ki so potrebovali bolnišnično zdravljenje, to tudi omogočeno. V t.i. »rdečih conah« doma pa je našim stanovalcem nudena vsa potrebna strokovna pomoč, ustrezna zdravstvena obravnava in nega, stanovalci so pod nenehnim nadzorom in kontrolo zdravstveno negovalnega osebja ter naše domske zdravnice,” je še dodala Vauh.

Dogodki