Search
Close this search box.

V prevaljskem domu starejših potrdili okužbo pri zaposlenem na dementnem oddelku

Iz prevaljskega doma starostnikov so sporočili, da je izvid brisa pri zaposlenem, ki je delal na oddelku "Mavrica" in so ga opravili včeraj, pozitiven. V t. i. "sivi coni" je stanovanjska skupina 22 stanovalcev z demenco.

Direktorica Stanka Vauh pojasni: “Zaposleni je včeraj zjutraj ob prihodu na delo izjavil, da je ponoči malo pokašljeval. Preventivno smo mu odvzeli bris in ga napotili nemudoma domov. Zjutraj pa rezultat, ki nas je presenetil, vendar nas ni pričakal nepripravljene,” ter doda: “Omeniti moramo, da tudi na “mavrici” vsi zaposleni uporabljajo osebno varovalno opremo in upoštevajo navodila pristojnih služb. Seveda so kontakti pri hranjenju, opravljanju nege, posedanju in podobnih življenjskih opravilih. Upamo, da so nas zaposlene in naše stanovalce zaščitile maske, rokavice, razkuževanje in redno umivanje rok.”

Po besedah direktorice na “Mavrici” (to je stanovanjska skupina stanovalcev z demenco) biva 22 stanovalcev in bodo od danes dalje do razjasnitve epidemiološke slike v t.i. “sivi coni”. “Z njimi bo ves čas ekipa zaposlenih v popolni osebni varovalni opremi s turnusom dela 12 ur. Stanovalce bomo opazovali po navodilih NIJZ in naše domske zdravnice asist. Zdenke Koželj Rekanović, dr. med. spec. druž. medicine,” pove direktorica in dodda: “Ob morebitnih pojavih znakov okužbe pri stanovalcu ga bomo nemudoma testirali.

Informacije svojcem stanovalcev na “Mavrici” danes že sporoča socialna delavka Petra Jamnik Kobolt, za ostale splošne informacije pa lahko svojci pokličejo tudi na tel. 02 82 40 920 int. 299.

Brise pa bodo po besedah direktorice danes oddali štirje zaposleni, ki so v teh dneh opravljali delo v stanovanjski skupini “Mavrica”. “V tej skupini je delala vedno ista ekipa zaposlenih in med oddelki ni prihajalo do menjav,” še razloži direktorica in zaključi: “Zopet smo v našem Domu na preizkušnji in srčno upamo, da smo tudi tokrat še pravočasno odkrili vdor okužbe v Dom.”

VIR: Dom starejših Na Fari

Dogodki

Iz prevaljskega doma starostnikov so sporočili, da je izvid brisa pri zaposlenem, ki je delal na oddelku "Mavrica" in so ga opravili včeraj, pozitiven. V t. i. "sivi coni" je stanovanjska skupina 22 stanovalcev z demenco.