V prevaljskem domu starejših potrdili 8 novih okužb, rezultate 17 brisov še čakajo

V Domu starejših Na Fari so okužbo s covidom-19 odkrili pri petih stanovalcih, pri dveh zaposlenih in enemu študentu. Domska zdravnica je brise odvzela še sedemnajstim stanovalcem, rezultate pa pričakujejo tekom današnjega dneva, je sporočila direktorica doma Stanka Vauh.
dom na fari 2

Včeraj zvečer se je oglasila direktorica prevaljskega doma starejših Stanka Vauh. V sporočilu za javnost je zapisala, da je zaradi včeraj odkritih petih okužb s covidom-19 pri stanovalcih zdravnica v domu brise odvzela še sedemnajstim stanovalcem. Rezultate pričakujejo tekom današnjega dneva, je še dodala.

V petek so na bolnišnično zdravljenje sprejeli dva njihova stanovalca in včeraj enega. “Zavedamo se, da stanovalci s pridruženimi boleznimi težje prebolevajo okužbo in zato tudi nekateri nujno potrebujejo bolnišnično zdravljenje,” je zapisala in dodala, da lahko zdravstveno negovalno osebje v sodelovanju z domsko zdravnico, njihovim stanovalcem nudi ustrezno strokovno pomoč, vendar pa lahko pride do situacije, ko je bolnišnično zdravljenje nujno. “In kolikor mi je znano, nam Splošna bolnišnica Slovenj Gradec nudi vso potrebno podporo,” je še zapisala.

V petek odvzeti brisi so včeraj pokazali pozitiven rezultat na okužbo pri dveh zaposlenih v domu in enemu študentu. Kot je pojasnila direktorica so bili zaposleni z delovnega procesa umaknjeni že pred dnevi, zaradi suma na okužbo. Ostali izvidi zaposlenih so bili negativni.

VIR: Dom starejših Na Fari

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.