V prevaljskem domu starejših brez novih okužb, stanovalcem bodo omogočili obisk pokopališča

Kot so sporočili iz Doma starejših Na Fari so teden v domu pričeli brez testiranja stanovalcev, saj se po besedah direktorice Stanke Vauh namreč vsi stanovalci dobro počutijo glede na njihovo zdravstveno stanje. V naslednjih dneh pa jim bodo omogočili tudi obisk pokopališča.

“Smo pa danes napotili na testiranje kar tri zaposlene delavce v zdravstveno negovalni službi. Izvide pričakujemo jutri,” je v sporočilu za javnost navedla direktorica doma.

Strokovne službe Doma smo se dogovorile, da se od srede dalje organizirajo obiski grobov na pokopališču Barbara. Stanovalec lahko izrazi željo, da želi prižgati svečko na grobu svojca. Zaposleni iz Doma bo spremljal peš (ali odpeljal z avtomobilom – brezplačno) našega stanovalca na pokopališče Barbara. Obiske bomo omogočali od srede, 28. 10. 2020 do vključno petka, 30. 10. 2020, ter od ponedeljka, 02. 11. 2020 do vključno srede, 04. 11. 2020,” je še dodala Vauhova.

Termine bo usklajevala delovna terapevtka Martina Trstenjak na tel št. 02/82 40 920 int. 203. “Z nekaj dobre volje in humanosti znamo premagati tudi še tako težke razmere,” je sklenila zapis direktorica Doma starejših Na Fari.

Dogodki