V prenovljeni knjižnici v Črni tudi police z deli domačih avtorjev

Občina Črna na Koroškem zaključuje z okoli 100.000 evrov vredno obnovo prostorov knjižnice v Črni. Knjižnica domuje v tamkajšnjem kulturnem domu, s temeljito obnovo pa je poleg nove opreme dobila tudi precej dodatnega prostora. V prenovljeni knjižnici bodo posebne police namenili knjigam, ki so jih napisali Črnjani.
knjižnica
Fotografija je simbolična.

Občina Črna na Koroškem, ki se od leta 2017 ponaša z nazivom Branju prijazna občina, je prenovo prostorov in nakup nove opreme za knjižnico financirala iz lastnega proračuna. Prenovljene prostore knjižnice bodo uradno odprli z virtualnim dogodkom na slovenski kulturni praznik, 8. februarja, je na spletni novinarski konferenci minuli teden povedala županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak.

Izposoja v enoti Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika v Črni, ki je sicer odprta dvakrat tedensko, zaradi obnove ni bila prekinjena, saj so uredili nadomestno knjižnico eno nadstropje nižje. Morda bo knjižnica zaradi selitve informacijsko-komunikacijske opreme zaprta le v četrtek, 4. februarja, je za STA pojasnila direktorica Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika Irena Oder.

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika ima v črnjanski občini še eno enoto, in sicer v Žerjavu, ter izposojevališče v Podpeci. “Glede na vse to lahko rečemo, da občani radi veliko in dobro berejo,” je dejala Irena Oder in dodala, da je nenazadnje tudi njihova lastna produkcija knjig kar velika.

V knjižnici v Črni imajo za bralce na voljo okoli 9800, v Žerjavu 2200, v Podpeci pa okoli 300 knjig.

Županja Romana Lesjak upa, da bodo s prenovljeno knjižnico pridobili še kakšnega dodatnega bralca, sicer pa tudi ona poudarja, da Črnjani radi obiskujejo knjižnico in radi berejo. “Črnjani smo zvesti bralci, zvesti obiskovalci knjižnice, zato se mi zdi ta obnova pomembna,” je dejala županja.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.