V Premogovniku Velenje poteka cenitev škode po ponedeljkovem stebrnem udaru

V Premogovniku Velenje poteka cenitev škode po ponedeljkovem stebrnem udaru, v katerem je bilo udeleženih 14 zaposlenih, ki so utrpeli lažje poškodbe. Prihodnji teden bo znanih več podatkov o tem, ali oz. koliko bo ta dogodek vplival na sam proces proizvodnje, ki je na obstoječem odkopu stekla že kmalu po stebrnem udaru.
Facebook premagovnik Velenje

Kot so danes sporočili iz rudnika, preiskava dogodka še vedno poteka. Od 14 omenjenih zaposlenih jih 12 okreva v domači oskrbi, dva pa bolniškega staleža ne bosta koristila.

V četrtek bodo v Premogovniku Velenje začeli postopek načrtovanega daljšanja delujočega odkopa B v jami Pesje, na katerem bodo vgradili 11 dodatnih sekcij hidravličnega odkopnega podporja ob že delujoči odkop. Proces daljšanja bo predvidoma trajal deset delovnih dni, nato pa bo proizvodnja predvidoma ponovno stekla 16. avgusta.

Premogovnik Velenje je letos izkopal več kot 1,6 milijona ton premoga. Trenutni izkop premoga v rudniku je 81.000 ton nad proizvodnim načrtom, vendar se bo ta višek v času daljšanja omenjenega odkopa B znižal, saj proizvodnje ne bo oz. bo ta potekala le s pripravskih delovišč v zelo nizkih količinah, med 200 in 500 tonami na dan.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.