V ponedeljek začetek stavke Policijskega sindikata Slovenije

Jutri bo Policijski sindikat Slovenije začel stavko na celotnem območju Slovenije. Predsednik sindikata Rok Cvetko je za STA povedal, da bodo v času stavke zagotovili minimum delovnega procesa, ki zagotavlja varnost ljudi, premoženja in izpolnjevanje mednarodnih obveznosti.
policija razpis

Razlog za stavko je enostranski poseg vlade v pravice pridobljene v sporazumu o razreševanju stavkovnih zahtev, s čimer policistom odreka pravico do dveh plačnih razredov višjih plač. Zahtevajo pa še razrešitev problematike napredovanja policistov in spremembe zakona o organiziranosti in delu v policiji.

Predsednik sindikata Cvetko pričakuje, da se bo stavki pridružila velika večina od 5000 članov, navaja STA.

“Glede na stroge omejitve, ki za policiste na podlagi 76. člena ZODPol veljajo v času stavke in glede na trenutne razmere, ko je v Republiki Sloveniji razglašena epidemija, se moramo vsi skupaj zavedati, da bo stavka dolgotrajna in da moramo v prvi vrsti poskrbeti za svoje lastno zdravje,” v nagovoru zaposlenim zapisal predsednik sindikata Rok Cvetko. Pozval jih je, da pri opravljanju nalog upoštevajo tudi navodila in priporočila NIJZ.

“Za dosego zastavljenih ciljev bomo morali biti vsi skupaj potrpežljivi in ves čas ostati enotni. Morda nekoliko nenavadno, pa vendar nam v danem trenutku prav zakonske omejitve dajejo možnost, da z doslednim spoštovanjem slednjih odločilno vplivamo na tiste, ki imajo neposredno moč, da Vlado “kaznujejo”,” je še zapisal in dodal: “To so naši občani, državljani Republike Slovenije! Zavedajmo se, da ljudje v postopkih z nami niso krivi za aroganco in enostranska nizkotna ravnanja Vlade Republike Slovenije, zato bodimo v postopkih z občani in državljani strokovni, korektni, temeljiti, potrpežljivi in zanesljivi. Vzemimo si čas ter občane, državljane in tujce seznanimo z razlogi za našo stavko in dejstvom, da je stavka usmerjena izključno proti Vladi.” Cvetko pa je dodal, da bodo policisti kljub stavki poskrbeli za varnost državljanov in varnost njihovega premoženja.  

VIR: PSS, STA

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.