Search
Close this search box.

V ponedeljek umrlo 66 bolnikov s covidom-19, v SB Slovenj Gradec trije

Včeraj je bilo opravljenih 6158 testiranj. Potrjenih je bilo 1627 novih okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 26,4 odstotka, je na dopoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19 pojasnil vladni govorec Jelko Kacin. V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec pa je ponovno prišlo do vdora v "belo cono".

Po številu novih okužb po občinah izstopa JV del države. V Krškem so potrdili 79 novih okužb, v Novem mestu 40, v Brežicah 33. Glede na število novih okužb po občinah na včerajšnji dan danes najbolj izstopa JV del države. Krško 79, Novo mesto 40, Brežice 33, Sevnica 25, Trebnje 21, Črnomelj 19, Ivančna Gorica 16. Izstopajo tudi Slovenska Bistrica 51, Celje 32, Velenje 24 in Žalec 20, je naštel Kacin.

Znova se povečuje tudi število okužb v občinah blizu Ljubljane. Novo žarišče je Šmartno ob Litiji, kjer so potrdili 45 novih okužb, od tega največ v tamkajšnjem domu za starejše,” je poudaril vladni govorec.

Tudi včeraj so v domovih za starejše zaznali veliko število novih okužb. Med stanovalci je bilo novih okužb kar 223. Še 61 okužb je bilo na novo potrjenih pri zaposlenih, od tega 36 pri zdravstvenih delavcih. Skupaj torej 284 oz. kar 17,5 % od vseh včeraj potrjenih novih okužb.

“Največji porast okužb (več kot 10) pri stanovalcih v DSO je v naslednjih domovih: Dom starejših Idila Jerenina: 11 DSO Vrhnika: 13 DSO Metlika: 14 DSO Bežigrad: 17 DSO Preddvor: 18 Dom Danice Vogrinec Maribor: 22 Dom Tisje – Šmartno pri Litiji: 30,” je še naštel Kacin.

V DSO je na novo ozdravljenih 171 stanovalcev in 104 zaposlenih (od tega kar 73 zdravstvenih delavcev). Domovi za starejše, ki so včeraj poročali o več kot 10 ozdravljenih stanovalcih: DSO Idrija-Enota Idrija: 11 DSO Gradišče: 17 DSO Rakičan:17 DSO Fužine: 18 CSO Ormož: 21.

Včeraj je bilo v bolnišnice sprejetih 136 novih pacientov. Iz bolnišnic pa je bilo skupaj včeraj odpuščenih 86 covid pacientov. Skupaj doslej že 4050. Skupaj so sicer bolnišnično oskrbo včeraj potrebovali 1304 pacienti. Intenzivno nego je včeraj potrebovalo 193 pacientov, je pojasnil Kacin.

“Včeraj smo žal ponovno zabeležili veliko število smrti. V bolnišnicah je umrlo 47 oseb, v domovih za starejše še 17, skupaj 66 smrti. Vsem svojcem in bližnjim izrekam iskreno sožalje,” je sklenil Kacin.

Iz SB Slovenj Gradec pa so sporočili, da so testirali 58 vzorcev na prisotnost SARS-CoV-2 RNA in med njimi potrdili 10 pozitivnih primerov. Trenutno je hospitaliziranih skupno 53 bolnikov, 8 jih potrebuje intenzivno nego.

Število hospitaliziranih se bo tekom dneva povečalo, saj pritisk za sprejem v bolnišnico ne popušča, kljub vsem ukrepom pa ponovno prišlo do vdora v belo cono na enem od drugih oddelkov. Na Covid oddelku je trenutno 9 oskrbovancev DSO. V domačo oskrbo je bilo včeraj odpuščenih 6, umrle pa so 3 osebe. Zaradi aktivnega COVID-19 je odsotnih 44 zaposlenih,” so še sporočili iz SB Slovenj Gradec.

Z vlade pa so tudi sporočili, da testiranje s hitrimi testi uvajajo postopno.Najprej smo testiranje omogočili zaposlenim v zdravstvenih ustanovah ter v domovih za starejše, sledile bodo skupine poklicev v t.i. kritični infrastrukturi, kot so zaposleni v šolstvu, v policiji, vojski, zaposleni v gospodarstvu. Možnost testiranja bo ponujena tudi vsem prebivalcem. Ob tem bo vzpostavljena ustrezna digitalna podpora. Vlada bo izvajalcem povrnila sredstva za izvajanje testov,” so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Včeraj je bilo opravljenih 6158 testiranj. Potrjenih je bilo 1627 novih okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 26,4 odstotka, je na dopoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19 pojasnil vladni govorec Jelko Kacin. V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec pa je ponovno prišlo do vdora v "belo cono".