V ponedeljek nevarnost obsežnega vetroloma (FOTO)

V nedeljo in v noči na ponedeljek se bo krepil jugozahodni veter, ki bo najmočnejši v ponedeljek čez dan. 

Danes popoldne bo zapihal jugozahodni veter, ki se bo zvečer in v noči na ponedeljek krepil. Vrhunec bo dosegel v ponedeljek dopoldne in čez dan, popoldne in zvečer pa bo veter že oslabel. 

Sunki jugozahodnika bodo v ponedeljek dopoldne in čez dan v severovzhodni Sloveniji dosegali hitrosti med 70 in 100 km/h. Veter bo najmočnejši po gričih Slovenskih goric in Haloz. Tam lahko sunki, na izpostavljenih mestih, presežejo hitrost 100 km/h. Še močneje bo pihalo v višje ležečih predelih severne in vzhodne Slovenije ter po vrhovih Notranjske. Po vrhovih Pohorja lahko močan jugozahodnik v sunkih preseže hitrost 140 km/h, opozarjajo na spletni strani Neurje.si.

Vetrovno bo tudi drugod po Sloveniji. Lokalno bodo na izpostavljenih mestih sunki dosegali hitrost med 50 in 70 km/h, v višje ležečih krajih med 70 in 90 km/h. 

Predvsem v severovzhodni Sloveniji, kjer bo jugozahodnik najmočnejši, obstaja nevarnost vetroloma, ki bo lahko v nekaterih krajih tudi obsežnejši. Močan veter bo ponekod podiral drevesa, lomil veje, odkrival strehe in premetaval vse kar ni dobro pritrjeno. Možne so motnje v oskrbi z električno energijo. V času najmočnejšega vetra, jutri dopoldne in čez dan, odsvetujejo gibanje na prostem, predvsem v bližini stavb, dreves in drugih vetru izpostavljenih objektih, navajajo na spletni strani Neurje.si.

FOTO: Neurje.si

Nevarnost obsežnejšega vetroloma

Kjer še opozarjajo, da morebitne škode, ki bi nastala med viharjem nikar ne popravljajte v času vetra. Spremljajte obvestila in napovedi pristojnih meteoroloških in drugih služb.

Podrobnejše in najnovejše opozorilo bo predidoma objevaljeno na spletni strani ARSO. ob 17. uri.

Vir. Neurje.si, ARSO

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila