Search
Close this search box.

V ponedeljek nevarnost obsežnega vetroloma (FOTO)

V nedeljo in v noči na ponedeljek se bo krepil jugozahodni veter, ki bo najmočnejši v ponedeljek čez dan. 

Danes popoldne bo zapihal jugozahodni veter, ki se bo zvečer in v noči na ponedeljek krepil. Vrhunec bo dosegel v ponedeljek dopoldne in čez dan, popoldne in zvečer pa bo veter že oslabel. 

Sunki jugozahodnika bodo v ponedeljek dopoldne in čez dan v severovzhodni Sloveniji dosegali hitrosti med 70 in 100 km/h. Veter bo najmočnejši po gričih Slovenskih goric in Haloz. Tam lahko sunki, na izpostavljenih mestih, presežejo hitrost 100 km/h. Še močneje bo pihalo v višje ležečih predelih severne in vzhodne Slovenije ter po vrhovih Notranjske. Po vrhovih Pohorja lahko močan jugozahodnik v sunkih preseže hitrost 140 km/h, opozarjajo na spletni strani Neurje.si.

Vetrovno bo tudi drugod po Sloveniji. Lokalno bodo na izpostavljenih mestih sunki dosegali hitrost med 50 in 70 km/h, v višje ležečih krajih med 70 in 90 km/h. 

Predvsem v severovzhodni Sloveniji, kjer bo jugozahodnik najmočnejši, obstaja nevarnost vetroloma, ki bo lahko v nekaterih krajih tudi obsežnejši. Močan veter bo ponekod podiral drevesa, lomil veje, odkrival strehe in premetaval vse kar ni dobro pritrjeno. Možne so motnje v oskrbi z električno energijo. V času najmočnejšega vetra, jutri dopoldne in čez dan, odsvetujejo gibanje na prostem, predvsem v bližini stavb, dreves in drugih vetru izpostavljenih objektih, navajajo na spletni strani Neurje.si.

FOTO: Neurje.si

Nevarnost obsežnejšega vetroloma

Kjer še opozarjajo, da morebitne škode, ki bi nastala med viharjem nikar ne popravljajte v času vetra. Spremljajte obvestila in napovedi pristojnih meteoroloških in drugih služb.

Podrobnejše in najnovejše opozorilo bo predidoma objevaljeno na spletni strani ARSO. ob 17. uri.

Vir. Neurje.si, ARSO

Dogodki