Search
Close this search box.

V ponedeljek 15 novih okužb, od tega kar sedem zdravnikov iz UKC Maribor

V Sloveniji so v ponedeljek ob 1085 testih potrdili 15 okužb z novim koronavirusom, je vlada sporočila na Twitterju. Pet okužb so potrdili v Ljubljani, po dve okužbi v Mariboru, Slovenski Bistrici in med tujimi državljani, eno pa v občinah Brezovica, Kočevje, Miklavž na Dravskem polju in Ptuj. Doslej so skupaj potrdili 1600 okužb.

Hospitaliziranih je bilo osem bolnikov s covidom-19, med njimi nihče na intenzivni negi. Prav tako nihče s to boleznijo v ponedeljek ni umrl in nikogar niso odpustili iz bolnišnice.

V Sloveniji so doslej potrdili skupaj 1600 primerov okužb z novim koronavirusom, med njimi je 729 moških in 871 žensk. Umrlo pa je skupaj 111 ljudi s covidom-19.

V Mariboru na covid-19 pozitivnih že sedem zdravnikov

V Mariboru so do danes zjutraj potrdili okužbo z novim koronavirusom že pri sedmih zdravnikih enote nujne medicinske pomoči mariborskega zdravstvenega doma, ki deluje tudi v urgentnem centru UKC Maribor. Kot je povedal direktor kliničnega centra Vojko Flis, so v njihovi ustanovi že sprejeli vse potrebne ukrepe.

Vseh stikov s prvotno tremi okuženimi zdravniki še niso našli, zato iz kliničnega centra pozivajo vse, ki so bili 28. junija v urgentnem centru, da bodo pozorni na svoje zdravstveno stanje. Če opazijo znake, podobne gripi, naj takoj pokličejo svojega osebnega zdravnika in se posvetujejo z njim.

Doslej so opravili testiranje na novi koronavirus pri že več kot 50 ljudeh, čez dan bodo nadaljevali testiranja. Med zdravstvenim osebjem UKC Maribor zaenkrat ni pozitivnih, je pa 14 oseb napotenih v osamitev, je pojasnil Flis.

Izvor okužbe še ni znan, po Flisovih besedah pa gre najverjetneje za vnos iz tujine, domnevno iz Črne gore. Omenjeni zdravniki so se namreč udeležili posveta v tej državi, na katerem so govorili o novem koronavirusu in soočanju z njim.

Mariborski urgentni center trenutno deluje normalno, bodo pa zaradi izpada zdravstvenega osebja po direktorjevih besedah najverjetneje težave pri nudenju nujne medicinske pomoči na terenu. V UKC Maribor so danes že začeli ponovno vzpostavljati enoto za bolnike s covidom-19, a zaenkrat še nimajo hospitaliziranih bolnikov s covidom-19. Med pozitivnimi sedmimi zdravniki eden kaže resne znake bolezni, ostali pa zaenkrat še ne.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 29. 6. 2020 (00:00-24:00):

– Št. testiranj: 1085
– Št. pozitivnih: 15
– Št. hospitaliziranih: 8
– Št. oseb na intenzivni negi: 0
– Dnevno | skupno št. odpuščenih iz bolnišnice: 0 | 298
– Št. umrlih: 0

Viri: Vlada RS, STA

Dogodki