Search
Close this search box.

V Podvelki potekal prvi sestanek glede nevarnega območja v Breznu

Včeraj, 21. marca 2023, je v Podvelki potekal prvi sestanek na temo nevarnega območja nad hišami v Breznu.

Kot je sporočil župan občine Podvelka, Miran Pušnik, so včeraj, 21. marca 2023, s predstavniki Zavoda za gozdove in predstavniki Slovenskih državnih gozdov v Podvelki opravili prvi sestanek na temo nevarnega območja nad hišami v Breznu. Sestanek, na katerem so se zbrali v pisarni župana, so zaradi boljšega razumevanja same problematike nadaljevali na terenu, kjer so si ogledali območje, zaradi katerega je bil sestanek sklican.

Skupaj so sprejeli sklepe, s katerimi bodo zavarovali tamkajšnje območje in prebivalce.

Kot so sporočili, so sprejeli tri najpomembnejše sklepe:

  1. Nad naseljem hiš, najverjetneje še na obrobju parcel lastnikov hiš, naj bi se postavila lovilna zaščitna ograja, za kar seveda upajo, da se bodo lastniki tamkajšnjih hiš seveda strinjali in podali soglasja;
  2. Pod daljnovod naj bi se umestila vlaka oziroma tako imenovana varovalna peta, ki bi v osnovi prestrezala kamenje in drevesa;
  3. Na območju naj bi se opravila sečnja nevarnih in debelih dreves, ki bi jih nadomestili z mladim drevjem, ki bodo opravljala varovalno vlogo.

Seveda upajo na to, da bi bil potek dogodkov kar se da hiter, da se območje in tamkajšnji prebivalci čim prej zavarujejo.

Ker pa je sam potek dogodkov odvisen tudi od sodelovanja med občinskimi organi, sodelujočimi izvajalci in seveda prebivalci Brezna, pa župan prosi vse občane za sodelovanje in potrpežljivost, saj bodo le skupaj dosegli čim prejšnjo realizacijo.

Vir: FB Miran Pušnik

Včeraj, 21. marca 2023, je v Podvelki potekal prvi sestanek na temo nevarnega območja nad hišami v Breznu.