Search
Close this search box.

V Podgorju bo na ogled več kot 400 ptic, ki jih boste lahko tudi kupili

Ta vikend na odprti razstavi ptic v Podgorju na ogled kar 403 ptice.

Vsi, ki vas zanimajo ptice, njihovo petje in lepota, vzgoja ter gojitev, vabljeni na odprto razstavo ptic, ki si jo lahko ogledate ta vikend na Koroškem.

Prireditev, ki jo prireja Društvo za varstvo in vzgojo ptic Koroška, na njej pa bodo tudi tokrat sodelovali rejci iz skoraj vseh slovenskih društev, bo potekala v soboto, 16. novembra, in v nedeljo, 17. novembra, v prostorih Kulturnega doma Podgorje pri Slovenj Gradcu.

Pri odprti razstavi ptic Koroška 2019 se bo letos predstavilo 55 gojiteljev ptic, ki bodo na ogled postavili kar 403 ptice. Hkrati pa bo potekalo tudi ocenjevanje ptic, ki bodo razvrščene v več skupin, od barvnih kanarčkov do postavnih kanarčkov, eksotov, križancev, favne Evropa, papig skobčevk, srednjih in velikih papig. Vse tekmovalne ptice bodo ocenjevali sodniki, ki jih bodo skrbno ocenili, najboljše pa bodo dobile pokale in priznanja. Možen bo tudi nakup ptic.

Razstava bo na ogled v prostorih Kulturnega doma Podgorje pri Slovenj Gradcu, in sicer v soboto, od 8.00 do 19.00. V nedeljo, 17. novembra, pa bodo ptice na ogled od 8.00 do 14.00.

Vstop je za vse obiskovalce razstave brezplačen.

Dogodki

Ta vikend na odprti razstavi ptic v Podgorju na ogled kar 403 ptice.