V petek potrdili 11 novih okužb, na Koroškem v zadnjih sedmih dneh 2

V Sloveniji so v petek ob 952 PCR testih potrdili 11 okužb z novim koronavirusom, je objavila vlada. V bolnišnicah zdravijo 74 bolnikov s covidom-19, 24 na intenzivni negi. Zaradi koronavirusne okužbe sta v petek umrli dve osebi. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je znižalo za deset na 38. Po podatkih Sledilnika za Covid-19 je Koroška že peti dan brez novih okužb.
koroška

V petek so opravili tudi 10.040 hitrih testov. Vse pozitivne rezultate hitrih testov potrjujejo s PCR testiranjem. V bolnišnici zdravijo enako število bolnikov kot v četrtek, oskrbo na oddelkih intenzivne nege potrebujeta dva človeka manj.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je trenutno v državi 857 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. NIJZ je objavil tudi podatke o številu cepljenih prebivalcev. S prvim odmerkom cepiva proti covidu-19 je bilo doslej cepljenih 813.788 oz. 39 odstotkov oseb, z vsemi odmerki pa 640.052 oz. 30 odstotkov.

Na Koroškem že četrti dan zapored niso zabeležili novih okužb.

Na Koroškem so v zadnjih sedmih dneh zabeležili 2 novi okužbi s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje v regiji znaša 0.28. Po eno aktivno okužbo imajo trenutno še v Mežici in Dravogradu.

Vir: STA, Vlada RS, Sledilnik Covid-19

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.