Search
Close this search box.

V petek otvoritev smučarske sezone na Kopah (VIDEO)

Danes je v Slovenj Gradcu potekala novinarska konferenca o prihajajoči zimski sezoni na smučišču Kope, kjer so za ta konec tedna napovedali začetek smučarske sezone, s posebnimi otvoritvenimi cenami. Začnejo v petek, 3. 12. 2021.

Tudi na smučišču Kope letošnjo sezono začenjajo okrnjeno, je na današnji novinarski konferenci povedal direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž, čeprav so nanjo zelo dobro pripravljeni. Kot je dejal, so bili zaradi trenutnih odlokov vlade, s katerimi je organiziranje dogodkov prepovedano, primorani veseli december na Kopah in s tem povezane dogodke odpovedati. Od petka naprej bosta obratovali progi Pungart in Sedlo, vse naprave pa bodo zagnali predvidoma enkrat v decembru. Ob tem so na progi Kaštivnik pripravili tudi novost, smučarski poligon. Izvajali pa bodo tudi šole v naravi.

Vsi SKI openingi in smuka se bodo na največjem smučišču na Koroškem odvijali po predvidenem planu, zabave z izvajalci pa so prestavljene na kasnejši termin, takoj ko bodo razmere v državi omogočale tovrstno obliko druženja. Prav tako bodo obratovali vsi gostinski lokali po dovoljenem delovnem času obratovanja.

VIDEO: Izjava direktorja družbe Vabo Boštjana Paradiža

  • Smučišče bo od petka dalje obratovalo v naslednjih urah:
    DNEVNA SMUKA: 09:00 – 16:00
    NOČNA SMUKA: 18:00 – 21:00
  • Delovni čas blagajne:
    DNEVNA SMUKA: 08.30 – 16:15
    NOČNA SMUKA: 17:30 – 21:15

Smučarske vozovnice se bodo lahko kupile na blagajni Pungart. Možen je tudi nakup smučarskih vozovnic z BON21. Ob uveljavitvi bona potrebujeteo kopijo vašega osebnega dokumenta in izpolnjeno Izjavo o unovčitvi bona. Najugodnejše smučarske vozovnice z malico si lahko tudi to sezono zagotovite na www.1nadan.si ali na BS Petrol! Možnost je tudi nakupa vozovnic preko 1nadan.si z doplačilom z BON21.

Na Kope se tako lahko odpravite že ta petek, seveda ob izpolnjevanju pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran). Ob predložitvi potrdila je potreben tudi osebni dokument. Tudi to sezono bodo na Kopah omogočili hitro testiranje, ki bo potekalo od petka do nedelje, med 08:00 – 12:00 uro, v Grmovškovem domu. Za vse državljane RS in prebivalce s stalnim prebivališčem v Sloveniji je testiranje BREZPLAČNO.

Več informacij o obratovanju smučišča, nastanitvah in smučanju na Kopah najdete TUKAJ. Ob tem na Kopah še prosijo, da upoštevate vse ukrepe podane iz strani NIJZ in ohranjate primerno razdaljo terna predpisanih površinah uporabljate zaščitne maske.

Aktivna pa bo tudi šola smučanja

Dogodki

Danes je v Slovenj Gradcu potekala novinarska konferenca o prihajajoči zimski sezoni na smučišču Kope, kjer so za ta konec tedna napovedali začetek smučarske sezone, s posebnimi otvoritvenimi cenami. Začnejo v petek, 3. 12. 2021.