Search
Close this search box.

V petek otvoritev smučarske sezone na Kopah: čakajo vas številne novosti, najcenejše karte in nepozabna zabava brez vstopnine (VIDEO)

Na največjem koroškem smučišču Kope so za ta konec tedna napovedali otvoritev smučarske sezone, s posebnimi otvoritvenimi cenami in popusti ter številnimi novostmi. Poskrbljeno bo pa tudi za nepozabno zabavo. Začnejo v petek, 6. 12. 2019, ob 9. uri, ko boste za dnevno smučarsko vozovnico odšteli 14,90 evra, nočna smuka pa je na ta dan brezplačna za vse.

Zimska smučarska sezona je pred vrati, nanjo pa so dobro pripravljeni tudi na največjem koroškem smučišču na Kopah, katerega lastnik je podjetje Vabo. Med številnimi novostmi, ki jih napovedujejo za to zimo, je zagotovo deset novih topov, s katerimi bodo poskrbeli, da bo smuka pri njih še boljša, kot je bila do zdaj. Po zimskih užitkih na snegu in smuki pa bo v »Holcerju«, ki letos praznuje 20. let uspešnega delovanja, v času zimske sezone, poskrbljeno tudi za dobro glasbo in zabavo. Za vas pripravljajo namreč preko 25 dogodkov, ki bodo brez vstopnine.

Naj spomnimo, da je družba Vabo kupila smučišče oziroma naprave iz stečajne mase GTC Kope, od podjetja Ragos pa tudi zemljišča (22 hektarov), s preostalimi lastniki zemljišč (v obsegu okoli 60 hektarov) pa so se dogovorili za najemna razmerja za 30. let. Vse to štejejo za velik uspeh in osnovo za dolgoročno usmeritev dela zimskega turizma na Kopah še naprej.

»Najbolj party smučišče v Sloveniji ta petek pričenja z novo smučarsko in žurersko sezono. Letošnji SKI OPENING bo tokrat še večji in še boljši. Za otvoritveni vikend bodo v petek, 6. 12. 2019, nastopili Zvita Feltna in DJ NEY, v soboto pa vas bodo zabavali Jelena Rozga, OKEJ bend in DJ NEY. Kar pa je najpomembnejše poleg dobre družbe, da je vstop prost.«

VIDEO: Direktor podjetja Vabo, Boštjan Paradiž o letošnji smučarski sezoni na Kopah, cenah, novostih in zabavnem programu v Holcerju, ki letos praznuje 20. rojstni dan.

[aiovg_video id=111566]

Za otvoritveni vikend so na Kopah pripravili posebne Boom pakete, kar pomeni, da so samo za ta vikend naredili poseben paket z nočitvijo in smučarskimi kartami, ki pa so, po besedah Boštjana Paradiža, že razprodani. Za naslednji vikend pa imajo še nekaj prostih mest. Vseh 380 nočitvenih kapacitet, ki jih imajo na razpolago, pa so že razprodali tudi za božič, ko bodo Kope praznično okrašene, želijo pa si, da bi zapadlo tudi nekaj naravnega snega, ki bi pričaral še bolj čarobno praznično vzdušje.

Rezervacija sprejemajo na: rezervacije@kope.si / 386 (0) 2 88 39 850.

FOTO: Bralec

Cena smučarskih vozovnic

Pri smučarskih kartah je glavna novost letošnjega leta, da sezonska smučarska karta v mesecu januarju in marcu dodatno omogoča pet dni smučanja na smučišču Golte in pet dni smučanja na smučišču Cerkno (ta ugodnost velja samo za kupce, ki kupijo sezonsko karto za »VSAK DAN«). “To je pokazatelj, da se znamo smučišča med seboj povezovati, da znajo sodelovati, si ustvariti neke skupne prednosti sodelovanja. Gostje lahko tako uživajo na Kopah, poleg tega pa še na smučišču Golte in Cerkno,” pojasnjuje Paradiž.

Enako velja tudi za smučarje, ki kupijo vozovnice za smučišče Golte in Cerkno. »S tem pričakujemo povečan obisk in pričakujemo, da bomo na smučišče pritegnili goste, ki jih tukaj še ni bilo. Poleg tega pa pričakujemo, da bomo tudi pri gostinstvu povečali promet. Gre za vzajemno sodelovanje, ki bi nam vsem skupaj prineslo prednosti. Rezultate pa bomo komentirali po koncu sezone,« je pred letošnjo zimsko sezono dodal direktor podjetja Vabo.

Cena za odrasle znaša 299 €, za mladino in seniorje 259 €, za otroke 239 €, družinsko smučarsko vozovnico pa dobite po ceni 629 €. Novost je tudi v smučarski vozovnici, ki velja od ponedeljka do petka, cena te vozovnice je 179 € za odrasle, 169 € za mladino ter 149 € za otroke. Ta karta velja od ponedeljka do petka, v predsezoni do 24. decembra 2019 in po sezoni, torej od 1. marca 2020 dalje pa velja tudi za vikende. DNEVNA:

Kot vsako leto pa so na voljo tudi ugodnosti preko spletne prodaje – za dnevne vozovnice z malico, ki so v prodaji na portalu 1nadan.si, kupite pa jih lahko tudi na Petrolu. Izkoristite popust do – 60 % na dnevno smučarsko vozovnico z malico za odraslo osebo v Smučarskem centru Kope, za smučanje v ponedeljek in torek! 8 km raznolikih smučarskih prog za vse ljubitelje smučanja ali deskanja, od začetnikov do vrhunskih smučarjev! Več informacij najdete TUKAJ.

Brezplačno smučanje za otroke. Na Kopah ponujajo tudi brezplačno smučanje za otroke do vključno 5. leta starosti v spremstvu starša oz. spremljevalca.

Izdelava smučarske vozovnice znaša 5 €. Vozovnice so neprenosljive. Zloraba vozovnic se kaznuje v skladu splošnimi pogoji poslovanja. Cene so v EUR in vključujejo DDV ter veljajo samo v času predprodaje vozovnic. Podjetje si pridružuje pravico do spremembe cen. Več o nakupu smučarskih vozovnic najdete TUKAJ.

20 let Holcer puba na Kopah

Pri tem naj še enkrat omenimo, da Holcer pub na Kopah letošnje leto praznuje 20. obletnico delovanja. V času zimske sezone vsako leto gostijo številne domače in tuje glasbene goste in tako bo tudi tokrat. V decembru vas bodo med drugim zabavali Ines Erbus, Modrijani, Tarapana bend, Grupa Vigor, Poskočni muzikanti, Ljubavnici, Učiteljice, Kvatropirci … Pripravljajo pa tudi veliko silvestrovanje z ansamblom Okej, še pred tem pa posebno silvestrsko večerjo, ko boste lahko uživali v kulinaričnem večeru s Kvatropirci.

Kulinarični večer z nastopom Kvatropircev

Cena kulinarične večerje z nastopom Kvatropircev: 20 EUR / oseba. Obvezen je nakup vstopnice v predprodaji. Vstopnice bodo na voljo na recepciji Hotela Slovenj Gradec od 15. novembra dalje. Rezervacija miz brez nakupa vstopnic v predprodaji žal ni mogoč. Več informacij: 02 88 39 850 in na rezervacije@kope.si.

Kulinarična večerja

• sprejem s kozarcem vina znanega slovenskega vinarja

• samopostrežna večerja
– pršut iz Krasa
– kuhan pršut
– izbor domačih sirov
– jelenova domača pašteta
– domača salama s koroško skuto
– kraška vratovina s hrenom
– tatarski biftek
– marinirane bučke z ricota sirom
– lososov carpaccio na postelji rukole
– škampovi repki v cocktail omaki
– hobotnica v solati

• solatni bar
– rukola
– francoska solata
– mlada špinača
– češnjev paradižnik z mocarelo

• sadno sladki bar
– grisini palčke s čokolado
– munchmallow v čokoladi
– tortice
– minjoni sadni, čokoladni
– vanilijevi in čokoladni čolni
– panna cotta
– jogurtova strljenka
– princeske
– tiramisu v lončku
– jabolčni štrudl v lončku
– cake pops
– sadni bife

Velika prednost za obiskovalce Kop je ta, da bo bo večina dogodkov, ki jih prirejajo brez vstopnine. Del dogodkov se bo odvijal v Holcer pubu, tisti večji dogodki pa bodo pod novo teraso, ki so jo naredili lansko leto. Sprejmejo lahko tudi več kot tisoč obiskovalcev, ki jim bodo omogočili “toplo zabavo”, saj je terasa lahko zaprta.

Se vidimo na Kopah, kjer sta odlična smuka in nepozabna zabava zagotovljeni, okusna hrana tudi, za dobro družbo pa boste lahko poskrbeli vi.

Na največjem koroškem smučišču Kope so za ta konec tedna napovedali otvoritev smučarske sezone, s posebnimi otvoritvenimi cenami in popusti ter številnimi novostmi. Poskrbljeno bo pa tudi za nepozabno zabavo. Začnejo v petek, 6. 12. 2019, ob 9. uri, ko boste za dnevno smučarsko vozovnico odšteli 14,90 evra, nočna smuka pa je na ta dan brezplačna za vse.