Search
Close this search box.

V petek možnost krajevno močnejših nalivov

Zvečer in ponoči bo oblačno, krajevne padavine se bodo krepile in se do jutra razširile nad vso državo. Jutri bo oblačno in deževno, dež bo pozno popoldne slabel.
Fotografija je simbolična

Zvečer se bo povsod pooblačilo. Občasne krajevne padavine se bodo ponoči krepile in se zjutraj razširile nad vso državo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 15 °C.

V petek bo oblačno in deževno, vmes bodo tudi posamezne nevihte. Pozno popoldne bodo padavine od zahoda postopno slabele. Pihal bo južni veter, ob morju okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, ob morju do 19 °C.

V petek zjutraj, dopoldne in sredi dneva bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije možni krajevno močnejši nalivi.

V soboto in nedeljo bo na Primorskem delno jasno, pihala bo zmerna burja. Drugod bo zmerno, na vzhodu ponekod pretežno oblačno in večinoma suho. V ponedeljek kaže na sončno vreme, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

Vremenska slika: Nad Balkanom in vzhodnim Sredozemljem je šibko območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo pa se poglablja izrazito ciklonsko območje. Z jugozahodnikom k nam priteka dokaj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer in ponoči bo oblačno. Padavine se bodo iznad zahodnih krajev razširile nad vse sosednje pokrajine. Ob morju se bo krepil jugo. V petek bo večinoma oblačno s pogostimi padavinami, v krajih zahodno in južno od nas bodo tudi nevihte. Ob severnem Jadranu bo pihal okrepljen jugo.

Vir: ARSO

Dogodki

Zvečer in ponoči bo oblačno, krajevne padavine se bodo krepile in se do jutra razširile nad vso državo. Jutri bo oblačno in deževno, dež bo pozno popoldne slabel.