Search
Close this search box.

V petek kar pet novih okužb s koronavirusom

V petek so ob 715 testiranjih našteli pet okužb z novim koronavirusom, je vlada zapisala na spletni strani.

Skupno je bilo v Sloveniji tako potrjenih 1484 primerov okužbe s tem virusom. V petek ni umrl noben bolnik s covidom-19, v bolnišnični oskrbi pa ostaja šest bolnikov. Do zdaj je sicer umrlo 109 bolnikov s koronavirusno boleznijo.

Na intenzivni negi ni bilo v petek nobenega bolnika. Po podatkih spletne strani covid-19 sledilnik so bile štiri okužbe v petek potrjene na Jesenicah, ena pa v Ljubljani.

V zadnjih dneh se je manjše žarišče okužb pojavilo v povezavi z medicinsko sestro v jeseniški bolnišnici in še eno okuženo osebo v Ljubljani, epidemiologi pa so se nato lotili tudi testiranja njunih stikov.

Ker je bila hčerka omenjene medicinske sestre pozitivna na novi koronavirus, bo moral njen razred na Osnovni šoli Prežihovega Voranca Jesenice tudi v 14-dnevno karanteno.

Negativni na novi koronavirus so bili medtem vsi v petek testirani sodelavci jeseniške medicinske sestre in bolniki, s katerimi je bila v stiku. Brise so v petek dopoldan vzeli 40 zaposlenim v bolnišnici in 18 bolnikom, popoldan pa še osmim zaposlenim, so za STA pojasnili v Splošni bolnišnici Jesenice.

Nobena v petek odkrita okužba tako ne izhaja iz jeseniške bolnišnice. Bodo pa testiranje zaposlenih in bolnikov ponovili v sredo. Do takrat v veljavi ostajajo vsi sprejeti ukrepi za preprečevanje širitev okužbe.

Bolnišnica ostaja zaprta za obiskovalce, dovoljena je le prisotnost zdravega starša ali skrbnika na pediatričnem oddelku in partnerja pri porodnicah. Spremenjeno ostaja tudi delo na gastroenterološkem oddelku, kjer je delala okužena sestra.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji in podatki za dan 5. 6. 2020 (00:00–24:00):

– Število testiranj: 715
– Število pozitivnih oseb: 5
– Število hospitaliziranih: 6
– Število oseb na intenzivni negi: 0
– Dnevno število odpuščenih oseb iz bolnišnice: 0
– Skupno število odpuščenih oseb iz bolnišnice: 292
– Število umrlih oseb: 0

Foto: Vlada RS

Vir: STA, Vlada RS