Search
Close this search box.

V parku Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je potekala otvoritev klopce za dojenje

Klopca bo namenjena mamicam za dojenje na prostem. V parku Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so pripravili v ta namen slavnostni dogodek.

Slavnostni dogodek je potekal danes, 28. junija 2023, ob 12. uri v parku Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, kjer je klopca že našla svoje mesto.

Namen klopce je omogočiti mamicam dojenje na prostem. S to gesto želijo podpreti prizadevanja o vsestranskem pomenu dojenja in njegovi neprecenljivi vrednosti tako za otroka in mater, kot za celotno družbo.

Na slavnostni otvoritvi je bil prisoten tudi podžupan Mestne občine Slovenj Gradec, dr. Peter Pungartnik.

Andreja Valcl, dr. med., spec. pediatrije je ob današnjem dogodku povedala: »Dojenje ima številne prednosti za doječ par in tudi za družbo. Na vsaki klopi v našem parku in povsod v mestu je dojenje dobrodošlo in zaželeno, ampak ta klop ima poseben značaj. Za naš park so jo izdelali dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta. Veseli smo, da smo se uspeli povezati z lokalno skupnostjo in uredili kotiček, ki bo mamicam omogočal počitek, dojenje, previjanje. Zahvala gre vsem, ki so prepoznali pozitivno noto tega projekta in kakorkoli prispevali k njegovi uresničitvi.«

Klop iz macesnovega lesa je izdelal dijak Srednje šole Slovenj Gradec in Muta – program lesarski tehnik, Miha Valtl. Slovenjgraška bolnišnica je ponosna na naziv Dojenju prijazna ustanova. Prav tako mesto, ki od lani nosi naziv dojenju prijazno.

Vir: Splošna bolnišnica Slovenj Gradec

Dogodki

Klopca bo namenjena mamicam za dojenje na prostem. V parku Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so pripravili v ta namen slavnostni dogodek.