Search
Close this search box.

V parku Ravne bogatejši za novo učilnico na prostem

Na Ravnah so združili znanje, učenje in park, ter izdelali komplete miz in sedišč za učilnico na prostem

Znanje je ena največjih vrednot mesta, ki je ‘zraslo ob Gimnaziji’, na taisti planoti, kjer se nahaja čudovit grajski park, ki danes velja za spomenik oblikovane narave in je edina večja arhitektonsko oblikovana parkovna površina v Mežiški dolini.

Leta 1863, ko je grad prevzel mlajši sin grofa Thurna – Douglas, ter pričel z njegovo prenovo, je začel z urejanjem grajskega parka. Že grof Jurij je iz grajskega polja »napravil vrt in zasadil večino dreves, zlasti velike smreke, lipe in bukve«, eksotična drevesa pa je nasadil sin Douglas, član berlinskega dendrološkega društva, pri katerem je tudi naročal drevesa.

Na pobudo župana Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaža Rožena so ob 70-letnici mestnih pravic združili znanje, učenje in park. Štirje lično izdelani leseni kompleti miz in sedišč, ki po izgledu sovpadajo z ostalo urbano opremo parka, so na voljo učencem in dijakom ter vsem radovednim in vedoželjnim za učenje, branje, počivanje, druženje in užitek v naravi.

Učilnica na prostem v parku Ravne naj bo kraj, kjer bodo dijakinje in dijaki, učenke in učenci, profesorice, profesorji, mentorji in starši – našli pravo mesto za svoje ideje, klepet, malico, učenje in razvijanje znanosti za prihodnost Raven!

Vir: spletna stran Občine Ravne na Koroškem

Dogodki

Na Ravnah so združili znanje, učenje in park, ter izdelali komplete miz in sedišč za učilnico na prostem