Search
Close this search box.

V Ormožu se je zaključilo 32. Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem

Koroško so na državnem prvenstvu uspešno zastopali člani in članice Strelskega društva Dolič.

Za Strelsko društvo Dolič je bilo pred pričetkom državnega prvenstva veliko smole in žalosti, saj se je ravno v petek poškodovala njihova najboljša tekmovalka v kategoriji starejše deklice Manca Felle. Po letošnji odlični sezoni je bila zagotovo glavna favoritinja za osvojitev medalje na državnem prvenstvu.

Kljub temu so najpomembnejše tekmovanje v sezoni nestrpno pričakovali, saj so vedeli, da so tudi ostale njihove strelke in strelci odlično pripravljeni.

V soboto, 22. aprila so bile na sporedu starejše kategorije, kjer jih je v kategoriji mladinke zastopala Kaja Mencinger. Po rednem tekmovalnem delu je z odličnim rezultatom 610.1 kroga dosegla 3. mesto in s tem nakazala, da lahko poseže po najvišjih mestih. V finalno tekmovanje se uvrsti le 8 najboljših tekmovalk, kjer pa ji je trema odnesla medaljo. Tekmovanje je vseeno končala na odličnem 7. mestu.

V nedeljo, 23. aprila so bile na sporedu mlajše kategorije, kjer so imeli kar veliko pričakovanj.

Najprej so na strelno linijo stopili dečki in deklice. V kategoriji dečki sta Strelsko društvo Dolič zastopala dva predstavnika. Tine Tasič, ki je svoj nastop opravil z odliko. Z osebnim rekordom 181 krogov mu je v izjemno številčni in težki konkurenci uspelo odlično osvojiti 5. mesto. Malce več treme in težav je imel Oskar Erjavec, ki je z rezultatom 167 krogov osvojil 30. mesto.

V kategoriji deklice so imeli še več razlogov za veselje. Teja Mencinger je skozi celotno sezono dosegala vrhunske rezultate zato so veliko pričakovali tudi na državnem prvenstvu v Ormožu. Seveda ni razočarala, saj je z odličnim rezultatom 180 krogov zaostala le za eno tekmovalko in tako osvojila naslov državne podprvakinje v kategoriji deklice.

V kategoriji starejši dečki so nastopili trije predstavniki. Tudi v tej kategoriji so veliko pričakovali, saj je Jernej Glažar zaključil državno ligo na 2. mestu. Po poskusnih strelih je dokazal, da je v vrhunski formi, vendar je v tekmovalnem času prišla trema, ki mu je zaradi nekaj začutenih napak odnesla uvrstitev na zmagovalni oder. Tekmovanje je z rezultatom 172 krogov končal na 15. mestu. Njegov brat Jure Glažar je z rezultatom 170 krogov končal na 18. mestu.

S standard zračno puško je med starejšimi dečki društvo zastopal Ažbe Kanovnik, ki je prav tako po nekaj začetne treme le našel malce boljše občutke in tako z rezultatom 173 krogov končal na 26. mestu.

Čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem za vložen trud in dosežene rezultate. Sedaj je na vrsti malo počitka, potem pa s polno paro v novo sezono. V svoje vrste vabijo tudi nove člane!

Vir: Fb SD Dolič

Dogodki

Koroško so na državnem prvenstvu uspešno zastopali člani in članice Strelskega društva Dolič.