Search
Close this search box.

V okviru Festivala Solzic na Ivarčkem pripravili pestro kulinarično in kulturno dogajanje (FOTO)

Na območju ravenske občine so letos znova pripravili Festival solzic, ki je bil prvič organiziran leta 2014.

Festival so sicer uradno odprli včeraj, ko so v ravenskem šolskem centru pripravili pester kulturni program. Upokojenemu osnovnošolskemu učitelju in aktivnemu vodniku po Vorančevi in drugih poteh Alojzu Pristavniku pa so podelili venec solzic, ki ga je prejel za svojo veliko strast do dediščine tega prostora in ker je svoje znanje vseskozi prenašal na učence, ga delil s krajani in z veliko vnemo poklanjal skupinam pohodnikov in turistov, so navedli organizatorji festivala.

V okviru festivala je včeraj potekalo še predavanje v bosanskem jeziku, ki ga je izvedel Semir Osmanagić na temo vode, zdravilnih energij in piramid.

Danes pa je festival z različnimi kulinaričnimi, kulturnimi in zabavnimi prireditvami potekal ob Ivarčkem jezeru. Med drugim so pripravili Kotl’jado, kuhanje enolončnice, kjer udeleženci pripravijo izvirno koroško jed v kotlu in na mestu prireditve, in sicer na odprtem ognju ali plinskem gorilniku. Na »Jezerski rivieri«, na potki okoli jezera je potekala Koroška tržnica, ki je postregla z izdelki, kreacijami in pridelki posameznih razstavljavcev. Ob jezeru so ustvarjali in razstavljali turi koroški likovnik

Organizirali pa so tudi voden pohod do Pekla, kjer vsako leto za udeležence pripravljajo poseben program in »peklensko kulinariko«: hudičeva slina, človeški grehi, peklenski namaz in Satanova jajca.

FOTOGALERIJA Dogajanje na Ivarčkem jezeru

Dogodki

Na območju ravenske občine so letos znova pripravili Festival solzic, ki je bil prvič organiziran leta 2014.