Search
Close this search box.

V okviru abonmaja Jazz Ravne prihaja kvartet džeZZva

V četrtek, 25. januarja 2024, prihaja na Ravne kvartet džeZZva.

Po jeseni, polni čudovitih jazzovskih koncertov, se dogodki abonmaja Jazz Ravne nadaljujejo tudi v novem letu. Naslednjega koncerta se bomo razveselili že v četrtek, 25. januarja 2024, ob 20. uri, ko na Ravne na Koroškem, v prostore KMKC Kompleks, prihaja Kvartet džeZZva.

Kvartet džeZZva sestavljajo Dejan Berden  na klavirju in klaviaturah, Iztok Rodež na kitari, ki skrbi tudi za  soundscape, Tadej Kampl na kontrabasu in Miran Celec na bobnih in ostalih tolkalih.

So stalnica domačih in evropskih koncertnih odrov, v svoji glasbi pa se spogledujejo s tradicijo ameriške jazzovske kulture, z elementi evropske klasične glasbe, pa tudi z vplivi popularne ter ljudske kulture južnega dela evropske celine. Čutna komunikacija in muziciranje štirih uigranih glasbenikov iz Murske Sobote prepričata še tako zahtevnega poslušalca. Glasbeni repertoar skupine predstavljajo večinoma avtorska dela, le občasno si dovolijo spogledovati se s tradicionalnimi skladbami, ki pa jih po svoje priredijo in aranžirajo, da jim dajo svoj osebni pečat in na ta način v svojih kompozicijah prefinjeno spajajo panonski melos z zvoki drugih kultur. Prvenec džeZZva je bil uvrščen med 20 najboljših slovenskih plošč po izboru glasbenih urednikov RTV Slovenija, album Sintur pa se je uvrstil na lestvico 30 naj jazz albumov v regiji.

Ne zamudite še enega krasnega jazzovskega večera na Ravnah in si še pravočasno zagotovite svojo vstopnico TUKAJ.

Dogodki

V četrtek, 25. januarja 2024, prihaja na Ravne kvartet džeZZva.