Search
Close this search box.

V oddaji Dobro jutro boste v družbi predsednice DK Mislinjske doline spoznavali koroške dobrote

Danes boste lahko v oddaji Dobro jutro prisluhnili tudi predsednici Društva kmetic Mislinjske doline Jožici Jeromel. Ekipa oddaje Dobro jutro, ki jo lahko spremljate na SLO 1, je pred veliko nočjo obiskala Koroško.

Na Koroškem bodo gostovali pri Društvu kmetic Mislinjske doline. “Seveda bo z nami samo predsednica Jožica Jeromel, vendar bodo v mislih z njo vse članice društva, ki ohranjajo dediščino ob velikonočnih praznikih in jo z velikim veseljem prenašajo naprej. Kot zanimivost naj povem, da imajo med njimi zelo veliko mladih tudi okrog 20 let starih kmetic,” je pred snemanje oddaje preko Facebooka sporočila soustvarjalka oddaje Marija Merljak.

“V oddaji boste spoznali, kakšna je rpičeva župa s povojčkom za veliki petek, kaj je v koroški žegnanski košari, kaj je rogla in še veliko drugih zanimivosti. Spoznali boste, kako pomembna za zdravje je Bršljanasta grenkuljica (po Koroško povojček) in mnogo tudi o tem, kaj naredi hren, ko se znajde med potico in šunko,” je še dodala.

Današnja oddaja bo na posebnem hribu nad Slovenj Gradcem na samem, tako kot se za ta čas spodobi. Vem, da vam bomo ponudili veliko prisrčnega in zanimivega, saj imajo gospe bogato sporočilo. V živo se bomo videli med 8. in 9. uro zjutraj,” še sporoča Marija Merljak, ki se že veseli srečanja tako z DK Mislinjska dolina kot z gledalci pred malimi zasloni.

FOTO: Facebook Marija Merljak

Pri tem naj še omenimo, da je snemanje oddaje Dobro jutro že leta 2018 potekalo v Mislinjski dolini, in sicer na kmetiji Foltan, kjer so kuharice pripravile mislinjske dobrote, v oddaji pa so med drugim sodelovali tudi Movžnarji in Babnikova godba.

FOTO: Facebook Marija Merljak

Dogodki