Search
Close this search box.

V Občini Vuzenica škoda več milijonska. Ena stanovanjska hiša ni primerna za bivanje

Nedavne poplave so v Občini Vuzenica povzročili več milijonsko škodo. 4 družine so bile začasno izseljene, ena stanovanjska hiša ni primerna za bivanje.

V občini Vuzenica so bili v nedavnih poplavah zaliti stanovanjski objekti, poškodovane so bile številne ceste (državne, lokalne in gozdne), mostovi in druga infrastruktura (vrtec, športni park, železniška proga). Sprožili so se plazovi, zaradi česar so bile 4 družine začasno izseljene, ena stanovanjska hiša pa ni primerna za bivanje, zato je lastnica še vedno nameščena pri sorodnikih. Že od prvega dne sproti odpravljajo posledice z vsemi razpoložljivimi sredstvi, zaenkrat brez vsakršne finančne pomoči države.

Trenutno poteka faza sanacije: na terenu so strokovnjaki za geomehaniko, gozdarji, koncesionarji za urejanje vodotokov, gradbinci z delovnimi stroji … V grobem so uspeli očistiti poplavljena območja, vendar ostajajo nekatere ceste zaprte oz. so prevozne z omejitvijo.

Delamo na vso moč, da se življenje spet vrne v ustaljene tire. Posebna zahvala gre vsem, ki so pomagali, štabu civilne zaščite, gasilcem PGD Vuzenica in številnim prostovoljcem za izjemno delo, ki so ga opravili,” je zapisal župan Občine Vuzenica Franjo Golob.

Bistveno se jim zdi, da se prične s sanacijo strug potokov in zemeljskih plazov, ki ogrožajo objekte in infrastrukturo predvsem v tistih delih za katere ni odgovorna Občina. Že sedaj se s strahom ozirajo v jesen, ki pogosto prinese še več padavin in bo pri zaščitnih ukrepih pred poplavami nujna pomoč države.

Groba ocena škode še poteka, zagotovo pa bo več milijonska. Na Občini Vuzenica zbirajo vloge za pomoč vsem, ki so bili zaradi poplav oškodovani in pozivajo občane, da se v primeru nejasnosti ali vprašanj oglasijo in jim bodo z veseljem pomagali.

Več iz istega kraja

Nedavne poplave so v Občini Vuzenica povzročili več milijonsko škodo. 4 družine so bile začasno izseljene, ena stanovanjska hiša ni primerna za bivanje.