V noči na petek bo oblačno in deževno. Kakšno bo vreme za vikend?

Ponoči bo ponekod na zahodu občasno dež, ob morju tudi nevihte. V petek bo delno jasno, popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte.

Nad našimi kraji je območje visokega zračnega pritiska, ki pa prehodno slabi. Nad severozahodno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Alpe je od severozahoda dosegla oslabljena vremenska motnja, ki bo ponoči dosegla tudi naše kraje.

Zvečer naj bi od severozahoda oblačnost naraščala. Iz smeri severne Italije in Avstrije se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo v poznih večernih urah in ponoči razširile nad večji del Slovenije. Glavnina padavin bo sprva v zahodni in osrednji Sloveniji, proti jutru pa se bo premaknila nad severovzhodno in vzhodno Slovenijo. Sprva lahko v zahodni polovici države, predvsem pa ob Jadranu tudi zagrmi, vendar večjih posebnosti glede neviht ni pričakovati nikjer.

Proti jutru bodo padavine od zahoda slabele in v večjem delu Slovenije do jutra že ponehale. Zjutraj in del dopoldneva bo občasno deževalo le še v vzhodni Sloveniji, vendar bodo tekom dopoldneva tudi tam padavine ponehale. Čez dan bo spremenljivo oblačno, občasno ponekod delno jasno. Ponekod po Sloveniji bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh. Najnižje jutranje temperature bodo med 12 in 15 °C, ob morju okoli 17 °C, najvišje dnevne pa se bodo gibale med 20 in 24, na Primorskem okoli 27 °C. 

V soboto, nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno in postopno spet vroče.

Konec tedna se bo nad našimi kraji ponovno okrepilo območje visokega zračnega pritiska. V soboto in nedeljo bo prevladovalo sončno in suho vreme. Najvišje dnevne temperature bodo ponovno dosegale in v nedeljo tudi presegale mejo 30 °C.

Vir. Neurje.si

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije