V nedeljo na Koroškem 5 novih okužb, v bolnici več covidnih bolnikov kot dan pred tem

Po podatkih vlade so v Sloveniji v nedeljo opravili 1310 PCR testov na okužbo z novim koronavirusom in potrdili 147 okužb, kar predstavlja 11,2-odstotni delež. Po podatkih Covid-19 sledilnika so na Koroškem potrdili 5 novih okužb.
Zdravstveni dom RAvne

Ravne na Koroškem 2, Ribnica na Pohorju 1, Črna na Koroškem 1, Mežica 1.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Na Koroškem so v zadnjih sedmih dneh zabeležili 132 novih okužb s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje v regiji znaša 18,85.

Koroška regija je poleg jugovzhodne Slovenije, goriške, pomurske, obalno-kraške in posavske regija pod nacionalno sedemdnevno pojavnostjo okužb.

V bolnišnicah zdravijo 508 bolnikov s covidom-19, 133 na intenzivni negi. V nedeljo je umrlo šest covidnih bolnikov, je sporočila vlada. Sedemdnevno povprečje okužb znaša 606.

Preberite še: Bratuša: Epidemiološke razmere v državi se počasi izboljšujejo, a polovica regij še ostaja oranžnih. Razmere v bolnišnicah ostajajo resne

FOTO: Covid-19 sledilnik

Splošni bolnišnici Slovenj Gradec se po zadnjih podatkih Covid-19 sledilnika zdravi 13 covidnih bolnikov, dva na oddelku intenzivne terapije. V bolnišnično oskrbo so sprejeli tri bolnike, odpustili enega. Nihče ni umrl.

Število opravljenih testiranj in število potrjenih okužb s covidom-19 do vključno 9. 5. 2021:

FOTO: NIJZ

VIR: Vlada RS, Covid-19 sledilnik, NIJZ

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.